Sodišče Telekomu Slovenija prepovedalo predvajanje tekem lige narodov

M.R.
20.11.2020 10:16
Ljubljansko okrožno sodišče je Telekomu Slovenije z odredbo prepovedalo nepooblaščeno predvajanje vseh tekem Uefine lige narodov v sezoni 2020/21, tako na televizijskih programih kot tudi na spletni televizijski platformi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tekma v Stožicah ...
Robert Balen

O tem danes poročajo iz družbe United Media, ki ima med drugim v lasti športne televizijske programe Sportklub. Odredba je namenjena zaščiti ekskluzivnih pravic za prenos nogometnih tekem omenjene lige. ​

United Media ima namreč ekskluzivne pravice za prenose tekem lige narodov na območju Slovenije, pri tem pa poudarjajo, da jih je Telekom kršil, saj "je preko tujih televizijskih programov in na svoji TV platformi brez ustreznega dovoljenja ali licence družbe United Media predvajal navedene tekme".

Dodajajo, da je sodišče odredbo za zaščito pravic izdalo 13. novembra. V primeru kršitve te prepovedi lahko sodišče Telekomu izreče denarno kazen v višini 50.000 evrov.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta