Po Telekomu tudi A1 ukinja Sport Klub in druge programe družbe United Media

STA, M.R.
08.05.2020 16:43

Tudi telekomunikacijski operater A1 iz televizijske programske sheme umika programe United Media, med drugim tudi programe Sport Kluba. Za to so se odločili zaradi "želje po ponujanju najboljše kombinacije kakovosti in cene tudi v trenutnih okoliščinah na eni strani in nesprejemljivih pogojev sodelovanja za te okoliščine".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
(Fotografija je simbolična)
Profimedia

Podobno odločitev je že sprejel Telekom Slovenije. V A1 so danes navedli, da so z United Media Network, ki poleg programov Sport Klub v paketu ponuja tudi programe Grand, N1 in še nekatere druge, dlje časa poskušali vzpostaviti dialog glede dogovora o pogojih, ki odražajo trenutno stanje razpoložljivosti vsebin.
"Do dogovora zaradi vztrajanja ponudnika pri nerazumnih pogojih sodelovanja žal ni prišlo," so navedli in dodali, da lahko uporabniki še vedno spremljajo športne vsebine vseh drugih ponudnikov, kot so NBA, Šport TV, Eurosport, Sport1, Trace sports in Extreme S.
V United Media so v četrtek zapisali, da je Telekom zaradi trenutne prekinitve izvajanja športnih dogodkov zaradi covida-19 od njih zahteval velike popuste na obstoječe cene. S tem se ponudnik vsebin ni strinjal, saj, kot navajajo v United Media, strošek pravic prenašanja športnih dogodkov zaenkrat ostaja bolj ali manj nespremenjen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta