"Slovenija ti bo iskreno hvaležna." Ljudmila Novak ima za Janeza Janšo namig

M.R., B.P.
29.11.2022 02:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljudmila Novak in Janez Janša
Andrej Petelinšek

"Janez, namig. Ob očitnem majanju tvojega stolčka vstani in pojdi. Slovenija ti bo iskreno hvaležna," je danes tvitnila nekdanja predsednica stranke NSi in evropska poslanka Ljudmila Novak. Odzvala se je na zapis prvaka SDS Janeza Janše, ki je komentiral včerajšnje besede sedanjega predsednika NSi Mateja Tonina v oddaji 24ur zvečer na Pop TV. 

Tonin je namreč sinoči dejal: "Na vprašanje, ali bo NSi še sodelovala v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša, je odgovor ne. Če pa bomo sodelovali v vladah, kjer bo zraven tudi SDS, je odgovor da."  Poleg tega je tudi povedal, da se vse stvari, pri katerih posredno ali neposredno sodeluje Janša, "praktično izrodijo v odločanje o njem" ter da je to za "desno sredino na dolgi rok škodljivo"

Janša je tako danes zjutraj Toninove besede komentiral z naslednjim tvitom: "Ah, to smo nekaj let že poslušali od Ljudmile Novak, ki potem nikoli ni bila postavljena pred to dilemo. Odstavili so jo namreč ravno tisti, ki so ji prej položili te besede v usta. In ustoličili Mateja Tonina, ki se iz te lekcije ni nič naučil."

Odnosi med stranko SDS in Ljudmilo Novak so že dalj časa napeti. "Pokati" so začeli leta 2016 na zborovanju "v obrambo Slovenije" na ljubljanskem Trgu republike, ki so ga pripravili Zbor za republiko, Združenje VSO, SDS, NSi in SLS. Prisotni so takratno predsednico NSi celo izžvižgali. "Dovolj te imamo, kaj nakladaš," so besede Ljudmile Novak o tem, da je treba pomagati ljudem in da Slovenija potrebuje demokratično desnico, glasno komentirali Janševi privrženci.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?