Še en izstop iz SDS: Nekdanji kandidat za župana povedal, da odhaja, ostro se je odzval Aleš Hojs

Va
24.10.2024 07:43

Po treh poslancih največjo opozicijsko stranko zapušča še četrti vidni član.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stranka Janeza Janše je letos, še pred odmevnimi izstopi članov, praznovala 35 let od nastanka.  
Robert Balen

Po poslancih Anžetu Logarju, Evi Irgl in Dejanu Kalohu se je za izstop iz SDS odločil še ljubljanski mestni svetnik in nekdanji kandidat za župana Igor Horvat, je poročal portal N1.  Namerava se pridružiti napovedani Logarjevi stranki politične širine, do takrat pa bo deloval v Platformi sodelovanja, ki jo je bil ustanovil Logar. Horvat SDS zapušča po 17 letih, odhaja tudi iz svetniškega kluba ljubljanskega odbora stranke.

"Po temeljitem razmisleku sem prišel do spoznanja, da je čas za novo pot. Pot je jasna, gremo naprej," je na omrežju X zapisal Horvat. V ljubljanskem mestnem svetu bo poslej samostojni svetnik. Za odhod iz SDS se je odločil, ker "predalčkanje levo-desno ne vodi nikamor". Slovenija po njegovem potrebuje politično sredino, ki bo presegla ideološka nasprotovanja in se osredotočila na pomembne teme. "Škoda je, da zaradi predalčkanja razvojne teme porivamo na stran," pravi. 

Igor Horvat je na lokalnih volitvah leta 2022 kandidiral za župana Ljubljane in se z dobrimi šestimi odstotki glasov uvrstil na četrto mesto, za Zoranom Jankovićem, Natašo Sukič in Alešem Primcem, so še spomnili na N1.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta