Renato Volker Rene: Odgovornost do sebe

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv

"Novopečeni milijonarji imajo prestrašene in apatične delavce, v plašnicah vsakdana, na minimalcu. Ali pa še to ne. Vlada nam vsiljeno stanje mnogotere razklanosti. In to je nedopustno. Obljubljena, pregovorna druga Švica nismo postali. In nikoli ne bomo. Vsaj to iluzijo smo prerasli.

Sanjamo vojaško nevtralno, politično suvereno in prehrambno samooskrbno državo. In potem se zbudimo v nočno moro cenenega napuha in sezonskih popustov škart robe Zahoda. Od Slovenije je ostalo samo še ime, ki si ga redki upamo povedati v obraz. Dežela, ki daje podeželju negativen ton frajtonarice v molu, je brez posluha za vpijoče v puščavi osebnih stisk in si še ni prislužila obljubljenega ji imena, moja.

Volitve so pesek v oči. Farsa. Voliti manjše zlo pa je vseeno bolje kot počutiti se premajhnega za sodelovanje pri morebitnih političnih rošadah. Gre predvsem za odgovornost do sebe. Spremembe vedno prinašajo posamezniki in marginalne skupine. Raja trenutno sledi zlatoustemu, pernatemu, novokomponiranemu, padre familias idealu. Letos volim na ambasadi v Sarajevu. To ni le moja dolžnost. To je moja neodtujljiva pravica. Ker cenim svoj glas. Komurkoli že ga bom namenil."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta