Marjetka Berlič: Mi smo država. Oddajmo glas!

Moja pričakovanja pred volitvami 24. aprila 2022 niso pretirana. Rada bi, da postanemo zadovoljni državljani - ne glede na strankarske usmeritve

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Zahtevam, da nova izvoljena oblast ne bo nadaljevala politike te oblasti. Zahtevam, da ne bo v imenu "ravnotežja" nastavljala svojih ljudi, čeprav za to niso sposobni. Želim, da vlada spoštuje ukrepe, ki jih je sama sprejela, in ne vlada po twitterju. Kot učiteljica sem nezadovoljna z delom pristojnega ministrstva, ki je šole zapiralo in odpiralo ne glede na zdravo kmečko pamet in opozorila učiteljev, ravnateljev in staršev. Zahtevam, da se s prihodnostjo naših otrok nihče več ne igra. Številne stiske otrok, ki so dokazano mnogo večje, kot so bile pred epidemijo, se le poglabljajo. Otroci potrebujejo varnost. Novi minister ali ministrica naj podpira ukrepe, ki so v prid otrok in ne laskanju trenutni oblasti.

Nikoli in nikdar pa ne bi smeli priti pred sodišče mladostniki, ki želijo biti del rednega šolskega sistema v šolskih zgradbah in ne po zoomih. Zahtevam, da se takšna praksa prekine. Prav tako od novih oblastnikov pričakujem, da ne kaznujejo ljudi, ki izražajo svoje mnenje na mirnih protestih s kolesi, branjem ustave in kulturnimi prireditvami. Za svobodno izražanje mnenj ne potrebujemo vodnih topov, discipliniranja novinarjev, norčevanja in skrivanja pred lastnim narodom. Zato krepko premislimo, komu bomo dali svoj glas. Jaz bom glede na zadnji dve leti norosti vsekakor premislila. Vrnimo državo državljanom. To smo mi vsi. Ne skupina izbrancev, ki dela tisto, kar nam prepoveduje.

Čas je, da si vrnemo državo. Mladi, pojdite na volitve. Starejši, pojdimo volit. Ne na spletu, prihodnost je v dejanjih. Naj bo prva akcija naš oddani glas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta