Prvi odzivi iz štaba SAB: "Zaslužimo si vlado, ki bo Slovenijo popeljala nazaj na pravo pot"

Ana Lah Ana Lah
24.04.2022 20:13

Rezultati vzporednih volitev napovedujejo izpad Stranke Alenke Bratušek iz parlamenta. Predsednica stranke si želi trdno levosredinsko vlado.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Rezultati vzporednih volitev stranki ne napovedujejo vstopa v parlament, dobili naj bi le slabe tri odstotke. Vzdušje v štabu je bilo že od 18.30 ure napeto, po razglasitvi rezultatov vzporednih volitev pa je bilo čutiti razočaranje. Predsednica SAB-a Alenka Bratušek se je v prvem odzivu zahvalila vsakemu, ki je namenil svoj glas SAB-u ter dodala, da je treba počakati še na prve rezultate državne volilne komisije. "Dali smo vse od sebe, hvala ekipi in vsem, ki so pomagali pri kampanji," je povedala. 

Zmagovalka je Slovenija

Najpomembnejše je, da je zmagovalka teh volitev Slovenija, pravi predsednica SAB-a: "Zaslužimo si vlado, ki bo Slovenijo postavila nazaj na pravo pot - pot demokracije, človekovih pravic, svobode medijev, spoštovanje prava in še bi lahko naštevala. V tem predvolilnem obdobju smo stranke KUL-a tesno sodelovale, zato verjamem, da smo tudi mi zaslužni za uspešen rezultat Gibanja Svoboda." 

Saso Bizjak

Bodoči mandatar naj se drži dogovora

Kot je dejala, v stranki načrtujejo najprej nekaj dni počitnic, potem pa bodo videli, kako naprej. Rezultat je sicer za stranko presenečenje: "Tako močne kampanje, kot smo jo imeli letos, še nismo imeli, pa je to že naša tretja volilna kampanja. Prejeli smo tudi dobre odzive na terenu. Če bo Slovenija dobila trdno levosredinsko vlado, ki jo bo postavila nazaj na pravo pot, je ta rezultat tudi zmaga za nas." A glede na vzporedne volitve je dober rezultat dosegla tudi Nova Slovenija, zato bi hipotetično lahko bili tudi oni eni izmed kandidatov za koalicijo, ki jo bo, kot kaže, sestavljal Robert Golob. "Če bo gospod Golob držal besedo - in upam, da jo bo - bo Slovenija dobila levosredinsko vlado. Drugi scenariji bi lahko vodili v razočaranje volivcev, česar si pa seveda ne želimo." 

Za odziv smo prosili tudi mariborskega poslanca Andreja Rajha ter ga povprašali, kaj Slovenija in tudi Maribor izgublja z izpadom SAB-a iz parlamenta. Naš skupni cilj je bil, da zamenjamo neodgovorno vlado, je poudaril. "Volivci imajo zmeraj prav, povedali so svoje mnenje, mi pa smo ostali in ostajamo zvesti svojim vrednotam in ciljem. Še naprej se bomo borili za upokojence, pa tudi za Maribor," je dejal Rajh. Kljub temu da vodilni poudarjajo, da gre za skupno zmago proti aktualni vladi, je vzdušje v štabu precej turobno.

Saso Bizjak
Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta