Po kongresu Desusa: O menjavi resorja nič, če sploh kdaj

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
20.01.2020 20:13

Napovedani odstop Karla Erjavca krepi Šarčev projekt, po prvem srečanju nove predsednice Desusa Aleksandre Pivec in premierja Šarca pa še nič o resorju, s katerim bi njene zaveze postale lažje dosegljive.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandra Pivec je kazala ambicije za menjavo obrambnega resorja za ministrstvo za socialo ali zdravstvo. 
Robert Balen

Napovedi, da bo pokongresno dogajanje še bolj kot v tednih prej razgrelo strasti, so se uresničile, v glavni vlogi pa ni nihče drug kot - Karl Erjavec. Takoj po porazu v bitki za obstoj na vrhu stranke, v kateri je deloval kar poldrugo desetletje, je z brezkompromisno napovedjo odstopa od funkcije ministra za obrambo predsedniku vlade Marjanu Šarcu naložil nov izziv - vnovično iskanje podpore pri koalicijskih partnerjih za potrditev bodočega novega ministra. Se je pa medtem Aleksandra Pivec kot novoizvoljena predsednica upokojenske stranke, ki ima v tem trenutku največje težave z odnosi znotraj nje, včeraj že sestala s predsednikom vlade.
Premier z Erjavcem v prihodnjih dneh
Pričakovani pogovor med kmetijsko ministrico Pivčevo in Šarcem po Erjavčevem odstopu še ni prinesel nič konkretnega, bo pa premier po zagotovilih kabineta predsednika vlade z ministrom v odhajanju "v prihodnjih dneh opravil pogovor ter nato sprejel ustrezne odločitve". Pogovor je bil sicer precej širši, segal je tudi do vnovič izkazanega zaupanja premierja v Pivčevo v ministrski funkciji ob povezavi z afero SRIPT in očitki, ki se jih je vzdolž kampanje vztrajno otepala.

Dr. Tadej Troha: "Tako poražen politik nima več legitimnosti, da nastopa v funkciji pomembnega ministra, obrambnega ali zunanjega."
Dr. Drago Zajc: "Odstop Erjavca je okrepitev koalicije, ta bo zaenkrat ostala skupaj."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta