Pet odstotkov manj potnikov lani potovalo čez brniško letališče

Gr.G., STA
15.01.2020 11:16

V družbi Fraport Slovenija so navedli, da so z nadomestilom izpadlega prometa v zadnjih treh mesecih leta 2019 zadovoljni, saj so sprva pričakovali nekoliko večji izpad števila potnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je lani, ko je v stečaju končal letalski prevoznik Adria Airways, sprejelo 1,72 milijona potnikov, kar je pet odstotkov manj kot predlani, so sporočili iz nemške družbe Fraport, ki prek družbe Fraport Slovenija upravlja brniško letališče. Analize prometa kažejo, da je brniško letališče decembra lani zabeležilo kar 21,6-odstotni upad števila potnikov. Upad tovornega prometa je bil lani 8,2-odstoten, decembra pa 2,5-odstoten.
V družbi Fraport Slovenija so navedli, da so z nadomestilom izpadlega prometa v zadnjih treh mesecih leta 2019 zadovoljni, saj so sprva pričakovali nekoliko večji izpad števila potnikov. "Glede na trenutne napovedi prometa ocenjujemo, da se bo ta razvijal skladno s pričakovanji. Letos pričakujemo vsaj 1,5 milijona potnikov," so dodali.

V Frankfurtu rekordno dobro

Fraport je najbolj znan po upravljanju frankfurtskega letališča, prek katerega je lani potovalo 70,5 milijona potnikov, kar je 1,5 odstotka več kot predlani in prvič nad 70 milijonov. K letni rasti je največ prispeval promet v prvi polovici lanskega leta, ko je bila rast potnikov triodstotna. Proti koncu leta so se rezultati poslabšali - novembra in decembra se je število potnikov prvič po novembru 2016 zmanjšalo.

Fraport
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta