Na ljubljanskem letališču oktobra precej manj potnikov

GR.G., STA
13.11.2019 16:18

Glede na povpraševanje bi bilo smiselno ponovno uvesti linije do Koebenhavna, Dunaja, Skopja, Sarajeva in Prage, ugotavlja upravitelj ljubljanskega letališča Fraport.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prejšnji mesec je prek ljubljanskega letališča potovalo zgolj 99.231 potnikov.
Robert Balen

Meseca oktobra je prek letališča Jožeta Pučnika Ljubljana potovalo 38,5 odstotka manj potnikov kot oktobra lani, medtem ko se novembra že pozna učinek novih prevoznikov, ki so prevzeli nekatere destinacije letalske družbe v stečaju Adrie Airways. Za STA so pri upravljalcu brniškega letališča pojasnili, da je prejšnji mesec prek letališča potovalo zgolj 99.231 potnikov, saj ta mesec novi letalski prevozniki še niso leteli. V tem obdobju se je veliko potnikov, ki bi sicer iz Ljubljane leteli z Adrio, odločilo izbrati katerega izmed preostalih prevoznikov ali so svojo pot spremenili in so leteli z drugih okoliških letališč.
V drugi polovici oktobra in v začetku novembra je skupina Lufthansa vzpostavila povezave med Ljubljano in Zürichom, Münchnom, Frankfurtom ter Brusljem, Fraport pa nam je pojasnil, da še zmeraj intenzivno delajo na restavriranju mreže letenja, so pa z dosedanjim okrevanjem prometa zadovoljni, saj so letala polna, vozni red je stabilen, ponudbo letalskih vozovnic pa ocenjujejo kot konkurenčno. Glede na povpraševanje bi bilo smiselno ponovno uvesti linije do Koebenhavna, Dunaja, Skopja, Sarajeva in Prage, so še pojasnili za STA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta