23. januarja dražba za poslovno celoto Adrie Airways, ki vključuje dovoljenja za letenje

Gr.G.
10.01.2020 10:53
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik bo na javni dražbi, ki jo bo sklical 23. januarja ob 11. uri v poslovni stavbi Adrie Airways v stečaju, skušal prodati dovoljenja za opravljanje letalskih prevozov Adrie Airways. V paketu poslovne celote je tudi spričevalo letalskega prevoznika AOC, ki je bilo začasno odvzeto, a je Agencija za civilno letalstvo rok za odpravo pomanjkljivosti (po tem bi namreč spričevalo propadlo) podaljšala od konca lanskega leta do 30. septembra 2020. Do takrat ostane spričevalo v začasnem odvzemu. Pridobitev AOC bi morebitnemu kupcu omogočila izvajanje komercialnih poletov.
Da bi kupec poslovne celote dobil tudi priložnost za dogovor o podaljšanju dovoljenj za pristajanje (tako imenovanih slotov) na treh velikih evropskih letališčih, pišejo Finance. Do konca januarja so tehnično veljavni sloti na frankfurtskem, münchenskem in amsterdamskem letališču za poletno sezono 2020, pojasnjujejo. Dobri časovni sloti na letališčih veljajo za eno najbolj zaželenih stvari v letalstvu.
Izklicna cena za dovoljenja, ki so pravzaprav edino premoženje družbe v stečaju, je Pustatičnik postavil pri 45.000 evrih, morebitni interesenti pa bodo znesek v posameznem koraku lahko zviševali za 500 evrov. Na končno ceno bo moral kupec plačati 22-odstotni DDV, če bo šla družba v roke rezidenta Republike Slovenije, v nasprotnem primeru bo obdavčitev izvedena z obrnjeno davčno zaveznostjo. Na dražbi lahko sodeluje vsak, ki bo plačal desetino izklicne cene, to je 4.500 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta