Za še hitrejšo odzivnost: Letališki gasilci na Brniku v novih prostorih

Gregor Grosman Gregor Grosman
04.12.2019 16:27

Fraport Slovenija je na ljubljanskem letališču slavnostno odprl prenovljene in razširjene prostore Gasilsko-reševalne službe, ki je na letališču prisotna vse od njegovega odprtja leta 1963.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Irman

Gasilsko-reševalna enota predstavlja izjemno pomemben del letališkega sistema, saj 24 ur na dan, vse dni v letu, poleg skrbi za varnost letalskega prometa, izvaja tudi požarno varovanje na celotnem območju letališča in njegovi infrastrukturi, so zapisali pri Fraportu, kjer so odprli prenovljene in razširjene prostori za letališke gasilce, ki predstavljajo pomembno izboljšanje pogojev dela, oprema z najsodobnejšimi vozili v voznem parku pa pomeni učinkovitejše in naprednejše ukrepanje v primeru intervencij. 

Enota doseže katerikoli del vzletno-pristajalne steze ali drugih manevrskih površin v največ treh minutah po obvestilu o nesreči, je tudi največja poklicna enota na Gorenjskem.
Peter Irman
Peter Irman
Peter Irman
Enota je v zadnjem letu v upravljanje prevzela dve novi vozili. specialno vozilo AB-ROLL z dvema moduloma oziroma kontejnerjema, v katerih sta različni tehnični opremi ter hidravličnim dvigalom, ki se uporablja pri tehničnih intervencijah ter poveljniško vozilo VW Transporter za vodenje večjih nesreč in incidentov.
Peter Irman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta