Ministrstvo za delo: Zaposlitev za nekdanjega menedžerja po najkrajši možni poti

Kristina Božič
29.01.2019 13:59

Kdo po novem vodi direktorat za trg dela in zaposlovanje na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V ponedeljek prejšnji teden je vlada razrešila direktorja direktorata za trg dela in zaposlovanje na ministrstvu za delo Jurija Snoja. Ta je bil na to mesto imenovan februarja 2017, pred tem pa je od leta 2007 delal na zavodu za zaposlovanje, kjer je na koncu tri leta tudi vodil ljubljansko območno službo. Pred njim je direktorat za trg dela in zaposlovanje leta dolgo vodila Damjana Košir, ki je na tej poziciji bila že leta 2008, ponovno pa jo je na to funkcijo imenovala leta 2013 Anja Kopač Mrak. Sedanja vlada se je odločila spremeniti dosedanji profil vodij direktorata za trg dela in zaposlovanje. Na ministrstvo so pripeljali dosedanjega menedžerja, ki je nazadnje opravljal delo menedžerja za logistiko nabave pri podjetju Akrapovič.
Na predlog ministrice Ksenije Klampfer je vlada Mitjo Bobnarja imenovala za začasnega vršilca dolžnosti direktorja, medtem pa bodo na ministrstvu pripravili uradni natečajni postopek za novega direktorja - ta po zakonu podpiše pogodbo za obdobje petih let. "Zaradi naše ciljne usmerjenosti smo pri zamenjavi izbrali najkrajšo, zakonsko še dovoljeno pot. Ukrepati moramo čim hitreje, da lahko za državljane izvajamo ukrepe, ki dajejo ustrezne rezultate," pojasnjujejo na ministrstvu za delo. Dodajajo, da je Mitja Bobnar pri svojem nekdanjemu delodajalcu, kjer je delal komaj pol leta, dal odpoved. Diplomirani ekonomist s področja marketinga je svojo karierno pot glede na informacije na internetnem portalu za delodajalce in iskalce zaposlitev začel pred dvajsetimi leti. Od marca 2016 do junija 2017 je delal v podjetju Trimo, kjer je skrbel za nabavo strateških surovin in koordinacijo sodelovanja, pred tem je od leta 2008 do februarja 2015 delal v podjetju MM, kjer je svetoval glede vlaganj v Sloveniji in tujini ter glede inženiringa storitev komercialne gradnje. Med letoma 2005 in 2007 je delal v ključavničarstvu Kanja Brege – tam so ga leta 2005 zaposlili kot direktorja, opravljal pa naj bi tudi naloge "rehabilitacijskega menedžerja", ki naj bi podjetje rešil pred nelikvidnostjo. Podjetje Kanja Brege je od leta 2011 v likvidaciji in stečaju. Svojo kariero je Mitja Bobnar sicer začel pri podjetju Unichem in jo nadaljeval pri kmetijski zadrugi Krka, kjer je vseskozi skrbel za področje prodaje.
Na ministrstvu za delo poudarjajo, da jim zakon o javnih uslužbencih omogoča, da v enem letu od nastopa funkcije ministrica razreši generalne direktorje ne glede na razloge, a o morebitnih prihodnjih menjavah na ravni položajnih uradniških mest ne želijo govoriti. Pravijo, da na večini področij, na katerih delujejo, zaznavajo "pomembne premike""V danem primeru želi ministrica spremeniti politiko zaposlovanja tako, da bodo porabljena sredstva pripeljala do trajnejših delovnih mest," pojasnjujejo na ministrstvu, da želijo izkoristiti gospodarsko rast in čim več nezaposlenim zagotoviti ustrezne rešitve.

Novi v. d. direkrtorja direktorata za trg dela in zaposlovanje ima "jasno vizijo na področju trga dela in zaposlovanja, ki je v skladu s prioritetami ministrice", pojasnjujejo na ministrstvu novo imenovanje. 
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta