Mercator še vedno na razpotju

Srečko Klapš Srečko Klapš
09.06.2020 06:15

Fortenova stavi na prihodke in denarni tok Mercatorja, ki si želi stabilnega lastnika. Medtem se izteka polletni zaseg delnic Mercatorja Agrokorju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za zdaj so delnice Mercatorja v lasti Agrokorja še zasežene s strani AVK. 
Antonio Bronic

Na današnji skupščini delničarjev Mercatorja glede na kratek dnevni red ni pričakovati presenečenj, tudi zato, ker največja trgovska družba v Sloveniji v letu 2019 ni ustvarila dobička. Delničarje bodo tako le seznanili z dejstvom, da ostane 13,8 milijona evrov čiste izgube nepokrite. To pa pripisujejo slabitvam naložb v odvisne družbe za 23,7 milijona evrov. Mercator, ki ga vodi Tomislav Čizmić, je v preteklem letu ustvaril za 1,23 milijarde prihodkov iz prodaje. Skupščina bo upravi in članom nadzornega sveta podelila tudi razrešnico. Ob tem je zanimivo, da je lani v nadzornem svetu zaradi sprememb sedelo kar dvanajst ljudi: Fabris Peruško, Irena Weber, Jože Lavrenčič, Ivica Mudrinić, dr. Matej Lahovnik, Matjaž Grošelj, Miodrag Borojević, Paul Michael Foley, Sergei Volk, Veljko Tatić, Vesna Stojanovič in Vladimir Bošnjak.

V Fortenovi vse bolj nervozni
Medtem narašča nervoza v naslednici Agrokorja Fortenovi Grupi, ki jo vodi Fabris Peruško, saj odločba slovenske Agencije za varstvo konkurence (AVK) o začasnem zasegu delnic Mercatorja Agrokorju, onemogoča prenos, "najboljšega soseda" na Fortenovo. V Fortenovi so v maju potegnili tudi dve ključni kadrovski potezi, saj je v trgovskem podjetju Konzum plus dolgoletnega direktorja Slavka Ledića zamenjal Zoran Mitreski, dosedanjega prvega moža Leda plus Marina Poljaka pa je nadomestil Ivan Babić.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta