Franc Kangler: "Doprinesem lahko pozitivno sinergijo za reševanje migrantske problematike"

Kristina Božič
14.03.2020 15:12

Novi državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve je v kratkem telefonskem pogovoru pojasnil, kaj vidi, da bo njegov doprinos k delovanju notranjega ministrstva v vladi Janeza Janše.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franc Kangler, novo imenovani državni sekretar na notranjem ministrstvu pod Alešem Hojsom
Igor Napast

"Več vidikov je, pri katerih lahko pripomorem – predvsem da so zagotovljene človekove pravice in svoboščine vseh državljanov in občanov na območju republike Slovenije," je povedal nekdanji mariborski župan, ki je decembra 2012 odstopil kot župan po množičnih protestih v Mariboru, tudi pod obtožbami korupcije in neprimernega vodenja.
Kot pomembno nalogo, ki je pred njim, je Franc Kangler omenil izboljšanje "razmer delovnih pogojev policistov". "V danem trenutku policiste nujno potrebujemo, tako kot leta 1991. Predvsem je treba ustvariti dialog med vsemi partnerji, sindikati in policisti in med sosednjimi državami. Danes nihče ne koordinira problematike na mejah, tovornjaki stojijo 20 ur. Pomembno je, da se politika vključi, da se te razmere na meji in v državi stabilizirajo." (v soboto ob 14.30 uri je po uradnih podatkih zabeležena čakalna doba na prehodu Obrežje s Hrvaško za tovorna vozila in avtobuse dobri 2 uri, na prehodu Zavrč je čakalna doba 8 ur, med razcepom Draženci in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški pa je 12 kilometrski zastoj tovornih vozil, ki čakajo predvidoma po 18 ur zaradi omejitev, ki jih je v petek uvedla Hrvaška, op.p.) Novi državni sekretar na notranjem ministrstvu je nato dodal: "Predvsem pa sem vesel. Gospoda Hojsa že dolgo poznam in prepričan sem, da bova delovala vzajemno v dobrobit vse države in republike Slovenije."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta