Novi notranji minister z "velikimi dvomi" v korektnost postopkov, ki jih je policija vodila zoper njegovega sekretarja Kanglerja

Kristina Božič
14.03.2020 13:01

Ob primopredaji poslov je novi minister za notranje zadeve Aleš Hojs ponudil pojasnilo, kaj je vodilo razrešitev generalne direktorice policije in imenovanje državnega sekretarja na ministrstvu, ki ga prevzema: "Želim ljudi, ki jim absolutno zaupam."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sobotna primopredaja na notranjem ministrstvu med dosedanjim ministrom Boštjanom Poklukarjem in novim ministrom Alešem Hojsom. 
Krb

Približno šest ur po prvi seji vlade pod Janezom Janšo, med katero so si člani vlade nadeli maske za namene fotografiranja, je predaja poslov na notranjem ministrstvu potekala brez zaščitnih sredstev. Te sicer potrebujejo zdravstveni delavci, še vedno pa velja strokovno navodilo, da obrazne maske niso učinkovit način pri splošnemu preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom. Dosedanji minister Boštjan Poklukar je ob zahvali vsem zaposlenim naštel, da je v pol drugem letu zagotovil štirideset kilometrov dodatne žičnate ograje na meji, vzpostavljen je mejni video-nadzorni sistem, dvignile so se plače policistk in policistov, ki jih je več, imajo novo opremo, vozila, brezpilotna letala in nov helikopter, rekorden pa je tudi delež, ki je namenjen policiji v prihodnjem proračunu. Odhajajoči minister se je večkrat in izrecno zahvalil generalni direktorici policije Tatjani Bobnar za njeno delo. Na prvi seji vlade je bila ta namreč že razrešena. "Policijo je vodila bistveno bolj ambiciozno od svojih predhodnikov, pripomogla je k razvoju policijske stroke in iskreno se ji zahvaljujem za vse, kar je v tem letu in pol naredila," je dejal Boštjan Poklukar.

Novi minister Aleš Hojs je dejal, da je "zamenjavo policije" napovedal med vrsticami že med zaslišanjem na pralamentarnem odboru, ko je dejal, da ni nihče na nobenem resorju nezamenljiv. "Povsem razumljivo je, da si vsak minister, vsak od odgovornih oseb na mesta pripelje ljudi, s katerimi lahko dela."
Žiga Živulović/BOBO
SDS je bila jeseni 2019 med organizatorji protesta Rešimo Slovenijo, ki je bil uperejen proti vladi Marjana Šarca. Eden glavnih govorcev na shodu je bil Franc Kangler, ki je pred letom dni prevzel vodenje mariborskega mestnega odbora SDS. 
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta