(FOTOGALERIJA) Priplula je tudi Dupleška mornarica

Urban Červek
23.02.2020 00:17

Na tradicionalni pustni povorki so še posebej navdušile otroške skupinske maske. Prišli so tudi politiki in varuhi meje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Povorka pustnih mask je tudi letošnjo pustno soboto prehodila in prevozila pot od Zgornjega do Spodnjega Dupleka, kjer jih je do cilja pospremila velika množica opazovalcev. Tudi med njimi si jih je veliko nadelo pustne maske.
Na začetku pustne povorke so skakali kurenti, za njimi pa se je predstavila vrsta skupinskih mask. Šolarji dupleških šol in njihovih spremljevalci so se oblekli v drevesa, v rokah pa so nosili opise številnih dobrih "uslug", ki jih drevesa dajejo človeku. Poleg njih so po mimohodu šli še palčki (ena skupina je nosila tudi zastrupljeno Sneguljčico), hipiji, pa nepogrešljiva Dupleška mornarica, manjkali niso niti politiki s krsto in pripadniki bojevitih vard. Povorka se je zaključila v bližini velikega šotora, kjer se je zabava nadaljevala ob jedači in pijači ter glasbi v živo. (uč)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta