Drugi krog: Za Pahorjevo katro se je nabralo že več kot 110 tisoč evrov. Novega lastnika bo določil žreb

Va, STA
18.03.2023 09:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fratarjevi ob rekordni katri bivšega predsednika. 
Igor Napast

Na polovici dobrodelne kampanje Katra - drugi krog, gre seveda za katro bivšega predsednika republike Boruta Pahorja, je družina Fratar iz Dravograda že presegla 100.000 evrov zbranih sredstev. Kampanja traja še do konca marca, novega lastnika katre pa bo izmed vseh donatorjev določil žreb 4. aprila.

"Kakšen začetek petkovega jutra, od 1. marca 2023 do 16. marca 2023 smo zbrali 113.651,39 evra," so Fratarjevi v petek zjutraj zapisali na facebooku, kjer imajo profil z imenom Katra Fratar.

Družina Fratar je za starodobnika, ki je bil v lasti bivšega predsednika Pahorja, v njegovi dobrodelni akciji Katra za dober namen na dražbi plačala 60.000 evrov. Sredstva je predsednik Pahor namenil Inštitutu zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja, katro pa na slovesnosti 18. februarja na Vranskem predal družini Fratar.

Družina pa katre ne bo obdržala, ampak je v začetku marca zagnala novo dobrodelno akcijo in zbira sredstva na posebnem računu dravograjskega območnega združenja Rdečega križa. Vse skupaj pa na družbenih omrežjih spremlja in podpira tudi Pahor. Zbrana sredstva bodo razdelili med društvo Junaki 3. nadstropja, Inštitut zlata pentljica in Splošno bolnišnici Slovenj Gradec.

Po zaključku akcije, v okviru katere se Fratarjevi ta mesec s katro udeležujejo tudi različnih dogodkov po Koroški, bodo organizirali žrebanje, v katerem bodo sodelovali vsi, ki bodo nakazali dobrodelna sredstva, ne glede na višino sredstev, ki jih bodo nakazali.

Podatki za nakazilo sredstev za pomoč otrokom z rakom oz. za naložbe v izboljšanje diagnostičnih naprav slovenjgraške bolnišnice, so: Območno združenje Rdečega križa Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd, namen plačila: Katrca 2. krog, TRR: SI56 6100 0001 9303 056, koda namena: CHAR, sklic: 3-2023, je razvidno iz objavljenega obvestila Družine Fratar in območnega združenja Rdečega križa.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?