Dragan Matić: V SMC dvomi o iskrenosti Šarčeve ponudbe in upravičeni dvomi o smiselnosti desno-sredinske koalicije

M.R.
29.01.2020 21:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dragan Matić je na lanskih lokalnih volitvah kandidiral za ljubljanskega župana. 
Robert Balen

Na družbenem omrežju Facebook je morebitno sestavo desno-sredinske koalicije ali pa izvedbo predčasnih volitev komentiral član stranke SMC Dragan Matić, ki je bil poslanec v prejšnjem mandatu državnega zbora, trenutno pa je ljubljanski mestni svetnik. Pravi, da nima nobenih informacij, ki bi prihajale znotraj stranke, temveč le tiste, ki se pojavljajo v medijih. 
Zapisal je, da so v stranki ljudje, ki si želijo v koalicijo s stranko SDS in njenim predsednikom Janezom Janšo in tudi takšni, ki temu nasprotujejo. Dodaja, da ni jasno koliko je enih in koliko drugih. Glede ponudbe, ki jo je premier v odstopu Marjan Šarec dal ob napovedi svojega odstopa, da gresta njegova LMŠ in SMC skupaj na volitve, je zapisal, da bi moral Šarec čim prej v pismu pozvati vodstvo SMC k pogajanjem. 
"Ta bi morala steči čim prej. Kajti, roko na srce, Zdravko Počivalšek ima (ne glede na to, kam se intimno nagiba) utemeljene vzroke zato, da dvomi v iskrenost ponudbe," je dodal. Spomnil je, da na koncu lani ob evropskih volitvah kljub napovedim, da bi lahko prišlo do skupne kandidature, ni bilo nič od tega, vse zaradi "soliranja" LMŠ. 
Hkrati pa tudi ocenjuje, da so dvomi o tem, da bo morebitna desno-sredinska koalicija, dosegla boljše rezultate, "več kot upravičeni". "Ne želim naštevati vseh primerov, ko je Janez Janša v maniri žlahtnega kanibala kuril svoje koalicijske partnerje. Kdor je dovolj star in ima dober spomin se bo tega še predobro spomnil," nadaljuje. 
Na koncu pa je zaključil z mislijo: "Če bo SMC ohranila svojo dušo, je odvisno od njenega vodstva – predsednika in organov stranke. Odvisno pa je tudi od potez Marjana Šarca in hitrosti, s katerimi jih vleče."
{facebookpost}https://www.facebook.com/dragan.matic.9674/posts/2837480326310292{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta