Bizarno: Čez Gruškovje na Hrvaško brez vinjete ne gre, nazaj pa

Gregor Grosman Gregor Grosman
10.05.2019 11:22

Če želite na štajerskem koncu na Hrvaško brez vinjete, morate uporabiti enega izmed "alternativnih" mejnih prehodov. Čez Gruškovje pač ne bo šlo. Zakaj?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek
Marko Vanovšek

Bralec Večera se je z družino za prvomajske praznike odpravil v Srbijo, mejo s Hrvaško pa je želel prečkati na mednarodnem mejnem prehodu (MMP) Gruškovje. A je ugotovili, da je ta rezerviran samo za vozila z vinjeto, saj lani odprta avtocesta poteka po trasi stare ceste. "Poskusili smo desno cesto, kjer je bila blokada, ter levo, kjer smo prišli do policista ob mejnem prehodu, ki nam je z obžalovanjem povedal, da moraš za prečkanje tega mejnega prehoda kupiti vinjeto oziroma vinjeti - ker smo potovali 8 dni," je zapisal bralec. Dodaja, da sta bila ob njem še dva voznika, ki sta imela enako težavo - kako brez vinjete prečkati MMP Gruškovje. Na koncu je ubral pot čez mejni prehod Rogatec, kar mu je vožnjo podaljšalo za kakšne pol ure in približno 20 kilometrov, navaja. 

Otvoritev zadnjega odseka avtocestnega križa v Sloveniji. 
Andrej Petelinšek

Brez vinjete je treba uporabiti alternative

Na območju Policijske uprave (PU) Maribor je od mejnega prehoda Gruškovje do mejnih prehodov Središče ob Dravi na skupni razdalji 45 kilometrov zgrajenih šest mejnih prehodov. To so Zgornji Leskovec, Drenovec, Zavrč, Ormož, Središče ob Dravi in Središče ob Dravi I.

Trije izmed njih so mejni prehodi za obmejni promet: Središče ob Dravi I (odprt od 5. do 23. ure, v nedeljo od 9. do 21.), Drenovec (odprt od 6. do 22. ure) in Zgornji Leskovec (odprt 24 ur), na njih pa lahko državno mejo prestopajo le domačini. Ostali trije: Zavrč, Ormož, Središče ob Dravi so mednarodni mejni prehodi, ki so odprti 24 ur. 
Mejni prehodi s Hrvaško na območju PU Maribor in PU Celje.
Policija
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta