Anže Logar je razkril ime svoje stranke, ki bo ustanovljena v Mariboru

A.L.
24.10.2024 16:00

Člana stranke, ki bo ustanovljena 16. novembra, bosta postala tudi Eva Irgl in Dejan Kaloh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Klobčar

Poslanec Anže Logar, ki je nedavno izstopil iz SDS, je v pogovoru za N1 razkril, da bo njegova nova stranka ustanovljena sredi novembra v Mariboru, znano pa je tudi njeno ime.

Kot je pojasnil, se bo stranka imenovala Demokrati, o izbiri imena pa je povedal: "Ker poudarja to, kar želimo s to politično potjo predstaviti. Torej politično širino, ki posluša, ki ji je jasno, katere reforme mora narediti, in katere primarna naloga je, da poišče soglasje za te reforme."

Člana stranke, ki bo ustanovljena 16. novembra, bosta postala tudi Eva Irgl in Dejan Kaloh

Spomnimo, Anže Logar je pred dnevi poslal izstopno izjavo iz poslanske skupine SDS. Logar je sicer iz stranke izstopil 9. oktobra. Ob tem je napovedal ustanovitev nove stranke do konca leta in posledično morda ustanovitev nove poslanske skupine. Do tedaj pa bo v DZ deloval kot nepovezani poslanec, je napovedal.

Kot je Logar zapisal ob izstopu iz stranke, je po 25 letih članstva v SDS prišel do "spoznanja, da je čas za naslednji korak". Ob tem pa prvaku SDS Janezu Janši zaželel sreče, zdravja in uspehov na nadaljnji poti.

Tudi Janša je Logarju ob izstopu zaželel veliko sreče pri naslednjem koraku. "Upamo, da bo narejen na verodostojni osnovi in da izjavi o izstopu iz stranke sledi tudi izjava o odstopu poslanca Anžeta Logarja oziroma vrnitvi poslanskega mandata," je med drugim prvak SDS zapisal v odgovoru, je poročala STA.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta