Aleksandra Pivec:"Ni bojazni, da bi zmanjkalo hrane"

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
20.03.2020 19:43

Ministri mirijo in tolmačijo ukrepe: Pivčeva zagotavlja, da je hrane dovolj, so pa pripravljeni tudi rezervni scenariji. Hojs ne izključuje omejevanja gibanja na posamezne občine

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ministrica za kmetijstvo je znova pozvala državljane k zmernim nakupom in zagotavila, da je osnovnih živil dovolj. 
Sašo Bizjak

Odlok o začasni prepovedi zbiranja in gibanja na javnih površinah so ljudje vzeli resno. To je danes sklenil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ko je hkrati povedal, da bo v odloku kmalu treba kaj popraviti ali dodati. "Morda se bo že kmalu izkazalo, da bo treba omejitev gibanja omejiti tudi na nivo posamezne občine," je dejal in pojasnil, da je vse odvisno od doslednega upoštevanja prve faze ukrepov. Pojasnil je nekatere dileme v razumevanju odloka, a tudi opomnil, da vlada ne more v celoti nadzirati, kdo je družinski član ali živi v skupnem gospodinjstvu. Pričakujejo pa "polno odgovornost vseh tistih, ki se sprehajajo v skupinah, da zaradi lastnega zdravja in zdravja drugih vedo, kaj pomenita ti dve kategoriji".
Hojs: Vojska na južno mejo ali težave policije
Notranji minister je znova napovedal, da bo predlagal aktivacijo 37. a-člena zakona o obrambi, s katerim bi vojski podelili izredna pooblastila. Predlog bo poslanskim skupinam predstavil prihodnji teden, še pred tem bo opravljeno medresorsko usklajevanje. "Ne gre za to, kar sem danes slišal od nekaterih poslancev, da želimo poslati vojsko na ulice, da vojska s tanki pride na slovenske ceste," je poudaril in izpostavil, da gre izključno za varovanje južne meje s Hrvaško, "ki smo jo dolžni zaščititi".

Ivan Eržen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta