Zveza Renault-Nissan-Mitsubishi s plusom

Janez Kovačič Janez Kovačič
08.02.2019 05:48

Skoraj hkrati s predpredstavitvijo clia V in tudi prenovljenega twinga so se pojavile prve številke o lanskem poslovanju skupine Renault-Nissan-Mitsubishi (RNM).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi renault twingo
Tovarna

Ni še podatkov o finančnem poslovanju, pač pa o lanski produkciji. Kot pravijo pri RNM, so v letu 2018 izdelali 10,75 milijona osebnih in lahkih komercialnih vozil ali 1,4 odstotka več kot leto prej. To pomeni, da naj bi bili največja avtomobilska korporacija na obli, čeprav največja tekmeca, Volkswagen in Toyota, še nista objavila, kako jima je šlo lani.
Ne skrivajo, da so posebej zadovoljni s prodajo lahkih komercialnih vozil, katerih prodaja se je povečala za 13,5 odstotka, kar je bistveno pripomoglo h končnemu rezultatu.
Zanimiva so tudi razmerja znotraj zveze, ki jo zadnje mesece pretresa škandal, ki (si) ga je zakuhal nekoč njen prvi človek Carlos Ghosn.
Tako je Renault izdelal 3,8 milijona vozil (plus 3,2 odstotka), Nissan 5,6 milijona ali 2,8 odstotka manj, medtem ko je Mitsubishi, ki je pri zvezi od leta 2016, zabeležil največji plus (18,3 odstotka), a je bila njegova proizvodnja tudi najmanjša – 1,2 milijona vozil. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta