Spor med General Motorsom in FCA: Sodnik ukazal pogovor

Janez Kovačič Janez Kovačič
02.07.2020 05:00

Spor se vleče že kar nekaj časa, zato je okrožni sodnik od vodilnih obeh podjetij zahteval, naj se sestanejo in rešijo težave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mike Manley
Tovarna

Verjetno se tudi v ameriški zgodovini ni velikokrat zgodilo, da bi v odnose med dvema velikima podjetjema, v tem primeru med General Motorsom (GM) in Fiat Chrysler Automobiles (FCA) poseglo sodišče oziroma sodnik. Okrožni sodnik Paul Borman je namreč ukazal oziroma zahteval od Mary Barra, izvršne direktorice GM, in Mika Manleyja, ki pri FCA zaseda enako mesto, naj se sestaneta. Le tako naj bi rešili spor med obema velikima ameriškima družbama, je prepričan sodnik.
General Motors je pred časom vložil tožbo proti FCA, pri čemer ga obtožuje podkupovanja najvišjih predstavnikov UAW, združenja sindikatov delavcev v avtomobilski industriji. Ti naj bi pri GM leta 2019 sprožili dolgotrajno stavko, s tem pa škodovali korporaciji. V ozadju naj bi bil prav FCA oziroma njegov že pokojni prvi mož Sergio Marchionne, ki naj bi tako želel doseči združitev obeh podjetij. To se ni zgodilo. Brez sporazuma se bodo tožbe oziroma obtoževanja vlekla v nedogled, s tem pa bo izgubljenega ogromno časa, nujno potrebnega za reševanja nakopičenih težav, je svojo zahtevo med drugim utemeljil sodnik Borman.

Mary Barra
Tovarna
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta