Prihaja največji avtomobil serije X

Janez Kovačič Janez Kovačič
26.10.2018 06:43

Nemški BMW predstavlja nov oziroma največji avtomobil serije X, in sicer z oznako X7.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bmw

Na trge se pripelje marca prihodnje leto, nastajal bo v ameriškem Spartanburgu, ki je največja tovarna te bavarske avtomobilske skupine, in ga uvrščajo v razred SAV ali sports activity vehicle. Dimenzije X7 so res zajetne, zlasti za evropske razmere, saj je avta v dolžino za 515 centimetrov, medosna razdalja pa se raztegne na prav tako dolgih 310 centimetrov.
Serijsko bo na krovu sedem sedežev, njihova konfiguracija pa odvisna od lastnikovih želja. Glede na število sedežev se spreminja volumen prtljažnika, od najmanj 326 litrov do največ 2120. Kolesa so serijsko 20-palčna, mogoče je naročiti tudi izvedbo z 22-palčnimi kolesi.
Dodatne opreme je veliko, med drugim ponujajo tudi petobmočno samodejno klimatsko napravo. Motorji bodo na začetku štirje, vendar ne vsi na vseh trgih; bencinska nosita oznako 40i in 50i, dizelska pa 30d in 50d. Cene za sedaj še niso znane. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta