Novi porsche macan bo električen

Janez Kovačič Janez Kovačič
08.03.2019 05:52

Izdelovalec prestižnih športnih avtomobilov Porsche je sporočil, da bo naslednjo generacijo macana ponudil tudi v povsem elektrificirani različici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Porsche

Če se bodo napovedi uresničile, bo to prvi kompatni SUV te znamke na električni pogon, ki naj bi ga predstavili v začetku tretjega desetletja. Sicer pa bo prvi povsem elektrificirani avtomobil znamke pod okriljem nemškega koncerna Volkswagen, model Taycan, na ceste zapeljal že letos.
Pogonski sistem obeh je Porsche razvil v sodelovanju z Audijem, ki v okviru koncerna skrbi za razvoj in uvajanje najsodobnejših tehnologij.
Da vodstvo Porscheja prihodnost razvoja znamke vidi v alternativnih pogonih, potrjuje tudi dejstvo, da bo do leta 2022 v razvoj tehnologije električnega pogona vložilo kar šest milijard evrov. S tem naj bi imela znamka do leta 2025 z električnimi motorji opremljeno že polovico svoje prodajne palete. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta