Nissan vložil tožbo proti Ghosnu

Janez Kovačič Janez Kovačič
19.02.2020 06:06

Potem ko je nekdanji prvi mož zveze Renault–Nissan–​Mitsubishi pred začetkom sojenja zaradi zlorabe položaja in goljufije z Japonskega prebegnil v Libanon, je njegov nekdanji delodajalec zoper njega vložil še odškodninsko tožbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Carlos Ghosn z ženo Carole
Epa

Civilno tožbo v višini 91 milijonov ameriških dolarjev je japonska znamka pospremila z besedami, da je vodstvo odločeno izterjati finančno škodo, ki jo je Ghosn povzročil s svojim neprimernim vodenjem. Ghosn medtem še zmeraj vztraja pri trditvah, da očitanih nepravilnosti ni storil in da gre v tem primeru za konstrukt proti njemu osebno. Po njegovem je sojenje, ki naj bi se začelo spomladi, razumeti kot povračilni ukrep vodstva Nissana, ker je japonska znamka v odnosu do Renaulta odločevalsko bistveno bolj oslabljena. Nissanovo tožbo pa gre po drugi strani razumeti tudi kot simbolno gesto, in sicer da družba nikakor ne bo pozabila spornih dejanj bivšega direktorja ali mu jih oprostila.
Ni pa povsem jasno, kako bo Nissan zadevo izpeljal, kajti Ghons je prebegnil v Libanon, ta pa z Japonsko nima sklenjenega sporazuma o izročitvi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta