Marjan Murn: štiri vprašanja, štirje odgovori

Janez Kovačič Janez Kovačič
02.03.2019 05:09

Direktor prodaje in marketinga pri Nissanu v regiji Adriatic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vinko Kernc

Kateri avto, razen "domačega", bi bil v garaži, ko ali če bi bilo dovolj denarja?
V domači garaži zadostuje vedno eno vozilo, trenutno je to seveda nissan, ki odlično izpolnjuje vse moje potrebe. Sem se pa vedno držal pravila, da mora domači avto imeti ne samo cestni pridih, temveč tudi terenskega.
Največji tehnični/tehnološki/poslovni dosežek avtomobilske industrije v zadnjih desetih letih?
Težko izpostavim le en tehnološki dosežek, saj je zadnje desetletje prineslo ogromen napredek na več področjih v avtomobilski industriji, naj jih navedem le nekaj: električni pogonski sistemi - motor generatorji, elektronski pretvorniki in krmilniki do 600 V napetosti, hibridne komponente ekoloških pogonskih sklopov, mehatronski sistemi za aktivno in pasivno varnost pri vožnji in čepna svečka s senzorjem tlaka in še bi lahko našteval.
Bencin, dizel, elektrika, hibrid ali kolo?
V prostem času vsekakor kolo, cestno ali gorsko, važno je, da si dam duška z lastno pogonsko močjo. S poslovnega vidika se moramo prilagajati tržišču, ki vse hitreje narekuje spremembe, ki gredo med klasičnimi gorivi proti bencinu. Obenem pa v Nissanu zelo uspešno ustvarjamo električno zgodbo z našim leafom, ki ne bo ostal edini v naši električni prodajni paleti.
Je Slovenija gospodarstvu/poslu prijazna država?
Mislim, da je, vedno več globalnih podjetij se odloča za ustanovitev podružnic pri nas, malim podjetjem in start-up podjetjem so za črpanje na voljo številne subvencije in evropska sredstva. A vendar je tudi tu še veliko prostora za izboljšave, predvsem kar zadeva birokracijo in davke, tu menim, da bi z znižanjem le-teh Slovenija postala še bolj zanimiva za investicije podjetij, in seveda močno upam, da bo država davčno zakonodajo prilagodila tako, da se zaradi novih standardov WLTP vozila ne bodo podražila, kot je tudi priporočilo Evropske unije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta