Kia uspešna v Nemčiji

Janez Kovačič Janez Kovačič
28.11.2018 05:46

Znano je, da je nemški avtomobilski trg nekakšen lakmusov papir za vse tuje, torej nenemške avtomobilske tovarne, še posebno tiste, ki se s svojimi avtomobili pojavljajo v nižjem srednjem oziroma tako imenovanem golfovem razredu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kia

Uspeti v nemškem avtomobilskem prostoru torej ni mačji kašelj, pri čemer ima nekaj teže nesporno dejstvo, da nemški avtomobilski tisk obravnava tujo konkurenco z določeno mero skepse. Vse pa kaže, da gre v zadnjem času tam zelo dobro ali vse bolje južnokorejski Kii, ki je sestavni del koncerna Hyundai.
Auto Bild, po nakladi največja nemška in gotovo ena največjih avtomobilskih publikacij na obli, je nedavno opravila primerjalni test prav v prej omenjenem razredu. V evropski konkurenci se je novi ceed (na posnetku) uvrstil na prvo mesto, svojo suverenost pa nato še enkrat potrdil v primerjavi vozil z dizelskim agregatom, pri čemer je bil po mnenju novinarjev Auto Bilda boljši tako od nemškega kot od francoskega tekmeca v tem razredu.
Sicer pa dosežek nove kie le ne more biti vesoljno presenečenje, kajti leta 2015 je Kia zmagala v poročilu Auto Bilda o kakovosti vozil, leto kasneje je predhodnik današnjega ceeda slavil v 100.000-kilometrskem vzdržljivostnem testu itd. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta