Ferrari zaradi epidemije zamaknil cilje

Janez Kovačič Janez Kovačič
11.05.2021 06:00
Izdelovalec superšportnih avtomobilov z Apeninskega polotoka Ferrari je sporočil, da bo poslovne cilje, ki si jih je zadal do leta 2021, zamaknil na naslednje leto.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
John Elkann
Tovarna

Razlog za takšno odločitev je po besedah Johna Elkanna, predsednika Ferraija in Stellantisa, epidemija covida-19, pa čeprav zanimanje za njihove avtomobile v tem času ni upadlo. Ravno nasprotno, kajti število naročil se je v zadnjem obdobju celo nekoliko povečalo. Vseeno naj bi načrtovanih 1,8 milijarde evrov prihodkov dosegli šele po letu 2022.

Poleg tega pa se je zaradi epidemije zamaknilo tudi izvajanje načrta diverzifikacije ponudbe znamke, ki med drugim namerava prodreti v svet mode. Dejstvo, da znamka še vedno ni našla zamenjave za Louisa Camillerija, ki je z mesta direktorja odšel v decembru, dodatno otežuje izvedbo njene srednjeročne strategije na področju električne mobilnosti. Pred odhodom z vodstvene funkcije je Camilleri v zvezi s tem dejal, da znamka nikoli ne bo povsem elektrificirala svoje ponudbe, s čimer je nakazal, da v Maranellu niso naklonjeni odpravi motorja z notranjim zgorevanjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta