Delničarji PSA in FCA brez dividend?

Janez Kovačič Janez Kovačič
02.05.2020 05:29

Lani dogovorjena združitev francoskega koncerna PSA (Peugeot Citroën Opel) in italijansko-ameriškega FCA (Fiat Chrysler Automobiles), s katero naj bi nastal četrti največji izdelovalec avtomobilov na zemeljski obli, bo očitno morala nekoliko počakati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Decembra so se dogovorili, da delničarjem obeh podjetij izplačajo po 1,1 milijarde evrov dividend, sedaj pa vse kaže, da se to še ne bo zgodilo. Izplačilo dividend je bilo dogovorjeno v času, ko o pandemiji in vseh posledicah, ki jih je povzročila, ni bilo ne duha ne sluha.
Skupščina delničarjev, na kateri naj bi padla dokončna odločitev o tem, je bila napovedna za 14. maj, sedaj pa je prestavljena na 25. junij. Kot pravijo v PSA, to še ne pomeni, da bodo delničarji ostali brez dividend, je pa jasno, da je koronavirus zelo prizadel koncern. Gotovo to velja tudi za FCA, ki pa lahko računa tudi na ameriško zvezno pomoč. V PSA so ob tem povedali, da nobeno podjetje pri francoski ali ameriški vladi ni zaprosilo za poroštvo pri najemu morebitnega posojila. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta