(FOTO) Slovenija ima nove rokometne prvake: Velenjčani izkoristili prvo zaključno žogo

Bojan Bauman
26.05.2021 21:45
Zmaga v Novem mestu z 28:22 je Gorenju prinesla naslov državnih prvakov, poraz je Krko popeljal v drugo ligo. Tja tudi Izola, ki je izgubila v Mariboru
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z Zoranom Jovičićem se je Gorenje vrnilo na vrh.
Robert Balen

Velenjski rokometaši so izkoristili prvo zaključno žogo za osvojitev naslova državnih prvakov. Tako so petič v zgodovini kluba, prvič po letu 2013, najboljši rokometni klub v Sloveniji. Tokratni uspeh je nedvomno nekaj posebnega, dosežen v posebnih okoliščinah in - prišel je nenadejano. Osem let nazaj so bili časi za Velenjčane drugačni - denarja je bilo več, v klubu so se vrstili najboljši domači rokometaši in najbolj perspektivni igralci iz balkanskih klubov. Za vse je bilo Velenje mesto dokazovanja, pred odhodom v tujino, v Nemčijo, Francijo, Španijo. Gorenje je bilo večkrat tudi član elitne evropske lige prvakov.

Robert Balen
Robert Balen
Rokometaši Gorenja (v modrih dresih) so se v Novem mestu veselili naslova prvakov, Krka po porazu zapušča prvoligaško konkurenco.
Robert Balen

Tako so nocoj, v zaostali tekmi, krog pred koncem prvenstva Velenjčani pririnili do zadnje postaje na poti do prvakov. V Novem mestu jim je naproti stala letos skromna Krka, ki se bori proti izpadu iz lige. Prve minute so bile obetavne za Krko, ki je povedla s 4:1. Velenjčani niso uspeli razviti svoje igre, v glavah se jim je očitno še pletlo preveč stvari, ki so jim jemale koncentracijo. A so se hitro umirili in v 11. minuti so domačine ujeli; v 18. minuti so prvič povedli s 7:6.

Robert Balen

Zatem so bili favorizirani gostje tisti, ki so narekovali ritem; ob polčasu so vodili že s petimi goli (14:9) in se bližali peti zvezdici. Hkrati je bil poraz tudi že slovo Krke od prve lige, saj je v Ljubljani istoimenska ekipa s 34:28 ugnala Dobovo in si zagotovila neulovljivo prednost. Mariborčani, ki bodo v soboto v zadnjem krogu gostovali v Velenju, so doma z 29:25 premagali Izolo. Tudi Primorci so že krog pred koncem drugoligaši, oziroma 1.B-ligaši.

Velenjčani bodo uradno naslov proslavili v soboto, že tokrat pa so si dali duška, potem ko so premagali pritisk, ki je bil pred mlado ekipo posebej močan v zadnjih dvajsetih minutah. Takrat so se domači s štirimi zaporednimi goli približali na tri zadetke zaostanka (18:21) in uprizorili nekoliko negotovo končnico. Velenjčanom so se pošteno tresle roke, grešili so tudi s šestmetrske črte, a prednost je bila dovolj velika, da jih Krka ni uspela ujeti. Končalo se je z 28:22 za Velenje.

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta