Vsi bi igrali med rokometno elito, a morda ne bo nihče

Gordana Possnig
19.05.2021 10:18
Pestra končnica se obeta v državnem prvenstvu, že zdaj pa je vroče v celjskih pisarnah, ko je Velenje na pragu naslova
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V celjski garderobi zdaj ni gneče zaradi številnih poškodb, po koncu sezone je ne bo zaradi številnih odhodov. 
Andrej Petelinsek

Pestro je dogajanje v treh slovenskih moških rokometnih klubih, ki so v igri za naslov prvaka dva kroga pred koncem. Sodeč po videnem, so najbližje presenetljivi lovoriki v velenjskem Gorenju, kjer imajo pred sabo še štiri tekme v državnem prvenstvu: drevi igrajo v Mariboru, v soboto doma z Izolo, sledi gostovanje prihodnjo sredo pri Krki in še zadnja tekma doma, v soboto, 29. maja, z Mariborom. Možnosti za naslov imajo tudi Trebanjci, najdalj od naslova so aktualni prvaki iz Celja, ki so v zadnjih petih krogih dosegli le eno zmago.

Glede na to, da Slovenija prihodnje leto po točkovanju nima zagotovljenega mesta v ligi prvakov (neposredno je vanjo uvrščenih prvih devet držav, Slovenija pa je dvanajsta), mora slovenski prvak poslati prošnjo za "wild card". In željo po igranju med evropsko elito imata očitno tako Gorenje kot Trebnje.

Velenjski direktor Janez Gams nam je zatrdil, da se bodo v primeru osvojitve naslova prvaka zagotovo prijavili, isto nam je potrdil predsednik Trima Anton Janc. Čeprav je glede tega slednji dejal, da ne verjamejo, da bodo kot novinci v tem tekmovanju zadostili kriterijem Evropske rokometne zveze. In da bodo zelo zadovoljni, če bodo kot v tej sezoni igrali v evropski ligi.

Štiriurna seja brez odločitev

​Najbolj negotovo in napeto je dogajanje v zadnjem tednu dni v mestu ob Savinji, kjer se je po zadnjem visokem porazu v Velenju v ponedeljek zvečer sestal upravni odbor kluba in pretresal situacijo, ki se je zdela še pred mesecem in pol praktično neverjetna - da Celjani ne bodo postali novi stari državni prvaki. Lahko se jim zgodi, da bodo ob koncu sezone šele tretji.

Dvorana Zlatorog očitno v prihodnji sezoni po osmih letih ne bo gostila rokometne lige prvakov. 
Andrej Petelinsek

​Čeprav se je govorilo tudi, da bi zaradi dogajanj prišlo do sprememb v vodstvu kluba, ki ga imajo mnogi za enega glavnih krivcev stanja v zadnjem času, pa teh sprememb za zdaj ni bilo. Več kot štiriurna seja upravnega odbora je bila zelo pestra, a ni prinesla pomembnih in končnih odločitev za prihodnost kluba. Upravni odbor se bo ponovno sestal čez dva tedna, ko bo državno prvenstvo uradno končano.

Osmerica pred izhodom

Do tedaj morajo v vodstvu kluba pripraviti finančno simulacijo za prihodnost in kakšna bo ekipa v novi sezoni. "Na nastalo situacijo so vplivali različni dejavniki, v prvi vrsti poškodbe nosilcev celjske ekipe. Precej igralcev po sezoni odhaja, nekoliko nad povprečjem prejšnjih let," je dejal prvi operativec kluba Rok Plankelj. Spisek odhodov je res dolg, klub zapuščajo nosilci zadnjih nekaj sezon, ki odhajajo v bogatejše sredine. To so Filip Ivić, Josip Šarac, Jan Grebenc, Patrik Leban, Klemen Grošelj, Tadej Kljun, Domen Novak, Tobias Cvetko. Lahko se zgodi, da se bo seznam v prihodnjih tednih še podaljšal.

"Treba se bo dogovoriti, ali bo v bodoče jedro slonelo večji del na doma vzgojenih igralcih ali bodo okrepitve tudi iz drugih slovenskih klubov in tujine.

Ne ve se še niti, kdo bo trener v prihodnji sezoni. O vsem tem bo treba odločitev sprejeti v bližnji prihodnosti," je povedal Plankelj, ki ga čaka skupaj s klubskimi sodelavci še veliko dela. Pred njimi je morda sezona, ko se prvič po letu 2013 v dvorani Zlatorog ne bo igrala liga prvakov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta