Komaj 18-letna švicarska kolesarka po padcu na SP umrla

STA, Va
27.09.2024 16:44

Mlada švicarska kolesarska, ki se je v četrtek hudo poškodovala po padcu na cestni dirki svetovnega prvenstva, je danes umrla v bolnišnici v Zürichu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Osemnajstletna Muriel Furrer je v četrtek na tekmi mladink resno padla in utrpela hudo  poškodbo možganov. Nesreča se je zgodila v gozdu na severni strani Züriškega jezera. Po nesreči so jo zaradi hudih poškodb glave s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, bila je v kritičnem stanju.

Po poročanju švicarskih medijev so prireditelji po nesreči v gozdu potrebovali več minut, da so mlado kolesarko našli.

"Uci in organizacijski odbor SP z veliko žalostjo sporočata, da je mlada Švicarka Muriel Furrer umrla v univerzitetni bolnišnici v Zürichu. Izgubili smo kolesarko, ki je imela pred seboj svetlo prihodnost," je sporočila krovna mednarodna kolesarska zveza Uci.

Že pred tem so prireditelji sporočili, da se bo po posvetu organizatorjev z družino nesrečne kolesarke prvenstvo kljub tragičnemu dogodku nadaljevalo po prvotnem urniku.

V zadnjem času je v kolesarstvu vse več resnih padcev. Julija je Norvežan Andre Drege med dirko po Avstriji padel in umrl pri spustu z Grossglocknerja. Junija 2023 je Švicar Gino Mäder dan po padcu pri spustu s prelaza Albula podlegel poškodbam. Mäderjeva smrt je sprožila obširnejšo razpravo o varnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta