Cilj rokometašev Celja v ligi prvakov izpolnjen, želje še ne

Bojan Bauman Bojan Bauman
02.03.2020 18:53

Po šestih letih so se pivovarji prebili v izločilne boje, direktor kluba Rok Plankelj pa vidi svetlo prihodnost tudi po reorganizaciji elitnega evropskega tekmovanja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pivovarji so v tej sezoni zmagovali, ko je bilo najpomembneje, v Zagrebu so slavili prvič v zgodovini. 
Sherpa

Po šestih sušnih letih so celjski rokometaši znova v izločilnih bojih lige prvakov. Med 18. in 22. marcem bodo najprej v domačem Zlatorogu gostili ekipo poljskih Kielc, povratna tekma na Poljskem je na sporedu teden dni za tem. To je uspeh za celjske rokometaše, ki so v 25. letu nastopanja v elitni evropski ligi znova med tistimi, ki krojijo vrh klubske rokometne Evrope.
"Smo ena najmlajših ekip, z enim najmanjših proračunov v rokometni Evropi. Zato smo tega uspeha še posebno veseli. To je zasluga nas, ki smo ves čas verjeli, da zmoremo uresničiti tudi zelo visoko postavljene cilje," je dejal Rok Plankelj, direktor celjskega kluba. Izločilni boji jim prinašajo še vsaj dve tekmi; za prvo, ki jo bodo odigrali v Zlatorogu, termin še ni določen. Vodstvo si prizadeva tekmo organizirati v soboto, 21. marca. "Termin še ni dokončen, o njem odločajo na Evropski rokometni zvezi, kjer usklajujejo televizijske termine. Nadejamo si tudi še kakšne dodatne tekme v izločilnih bojih. Kielce je namreč ekipa, ki nam ustreza - naše možnosti za preboj niso tako majhne. Pričakujemo polno dvorano. V boj za popolnitev sedežev tokrat ne nameravamo z deljenjem vstopnic. Pričakujemo, da bodo navijači z nakupi podprli spektakel v Zlatorogu. Tako bi podprli tudi slovenski rokomet, delo z mladimi ...," je povedal Plankelj, ki se med pripravami na tekmo leta ni ustrašil niti zloglasnega koronavirusa.

​Šest točk tokrat dovolj

Izločilne boje so si Celjani zagotovili z vsega tremi zmagami na 14 tekmah in za tem, ko rokometaši Zagreba na gostovanju v Parizu v zadnjem krogu niso pripravili presenečenja in premagali domačinov (rezultat je bil 37:26 za PSG). Šest točk ni dosežek, ki bi obetal veliko možnosti za uspešne izločilne boje. "Izkupiček je tak, kot ga omenjate, a letos smo dobili točke v najpomembnejših tekmah. Zmagali smo, ko so bile zmage za ta uspeh nujne. Le eno tekmo z Elverumom nismo bili na želenem nivoju. V prejšnjih sezonah smo sicer dobivali točke v dvobojih, kjer uspeha nismo pričakovali, in smo hkrati izgubljali v neposrednih dvobojih s konkurenti za šesto mesto. To je razlika v tem letu," dodaja Plankelj.

Pivovarji so letos v ligi prvakov zmagali, ko je to bilo najbolj potrebno. Čez dvajset dni bo v Zlatorogu tekma sezone.
Sherpa

Kako se bo spreminjala liga prvakov

V naslednji sezoni bo liga prvakov spremenjena. Prostora bo le za 16 ekip, za aktualni skupini A in B. Sedanji spodnji dom - skupini C in D - se seli v novo evropsko ligo. Ta bo okrepljena s klubi, ki bi se uvrstili v pokal EHF. To ime bo prevzel aktualni challenge pokal. Celjski rokometaši se po številnih kriterijih uvrščajo med elito 16 klubov. So z uvrstitvijo v izločilne boje izpolnili tudi tekmovalni kriterij?

Rok Plankelj: "Nadejamo se še kakšne dodatne tekme v izločilnih bojih. Kielce je ekipa, ki nam ustreza."
RK CPL

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta