(VIDEO) Znana popotnika obiskala Ptuj in želela poskusiti lokalno kulinariko. A to, kar sta jedla, ni zares slovensko

D.Ži
27.09.2024 09:56

Simpatična Kanadčana sta raziskovala najstarejše slovensko mesto, pri iskanju lokalne kulinarike pa sprva nista imela prav srečne roke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptuj je privabil priljubljena popotnika, ki sta po bureku in orehovi štručki dan vendarle zaključila z bolj pristno pojedino. 
Profimedia

Svetovni popotniki vse bolj odkrivajo Slovenijo. Medtem ko se nekateri osredotočajo na najbolj znane turistične destinacije, kot so Ljubljana, Obala in Gorenjska, pa drugi bisere iščejo (in najdejo) tudi na drugem koncu države. Anja in Brandon sta priljubljena vlogerja iz Kanade, skupaj svet raziskujeta že skoraj desetletje, obiskala sta že petdeset držav, svoje dogodivščine pa delita na Youtubu. Letos sta prišla tudi v Slovenijo, kjer ju je še posebej zanimala kulinarika na Štajerskem. Več kot očitno ju je navdušil Ptuj. Sprehodila sta se po ulicah našega najstarejšega mesta, kjer je zgodovina prisotna na vsakem koraku, ustavila sta se pri znameniti cerkvi sv. Jurija, si ogledala staro mestno jedro, vmes pa postala lačna. Zajtrk sta si privoščila kar v bližnji pekarni, kjer pa se s slovensko kulinariko nista zares srečala, saj sta poskusila burek, ki sta ga poznala že na potovanju po Srbiji. Sledilci so ju seveda opozorili, da ne gre za jed, ki bi bila tipično slovenska. 

"Pojedla sva okusen burek in priljubljeno slovensko sladico, potico," sta povedala in se nato še razgovorila o pomenu potice za Slovenijo, šla jima je v slast. Sledilci so ju sicer tudi tukaj opomnili, da to, kar sta poskusila, sicer ni prava potica, temveč bolj pekarniška različica, ki spominja na nadevan kruhek z orehi. "Ko sva naletela na to različico potice, sva bila tudi sama nekoliko zmedena. Fotografije potice, ki sva jih videla na spletu, so bile dosti drugačne, vendar je bila v ptujski pekarni poleg oznaka, da gre za potico," sta pojasnila Kanadčana. Sledilci so jima namignili, da naj raje za bolj pristno doživetje poskusita prleško ali prekmursko gibanico. Dan sta zaključila bolj ptujsko, v gostilni Amadeus, kjer so jima postregli postrv z ajdo in slovitega ptujskega piščanca. Odšla sta sita in zadovoljna. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta