(VIDEO) Turistko šokiral račun v hrvaški prodajalni sladkarij: "Iskreno, lahko bi se zjokala"

D.Ži
26.09.2024 11:35

Mamljiva ponudba jo je zvabila v prodajalno bonbonov, a niti slutila ni, za koliko bo za sladkarije na koncu morala plačati. Hrvati pravijo, da jih to več ne preseneča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najprej plačilo s kartico ni bilo mogoče, ko pa je želela oditi, pa je kar naenkrat bilo.
Profimedia

Avstralska tiktokerica Ashleigh je pred kratkim počitnikovala na Hrvaškem in na svojem profilu objavila posnetek, v katerem je povedala, kako so jo neprijetno presenetili v prodajalni sladkarij. Ko je videla pisane bonbone in razne sladkarije, je bila navdušena, ko pa ji je trgovka povedala, koliko stanejo, ji je zastal dih. "Na Hrvaškem so me oropali," je zapisala v opisu videa.

"Iskreno, lahko bi se zjokala," je zgodbo začela Ashleigh. "Videla sem trgovino s sladkarijami, ki so izgledale slastno. Svojim sem poslala fotografijo in oče je bil nad izbiro navdušen, zato sem se odločila, da jih vzamem. Izbereš, koliko sladkarij želiš, nekaj takega kot samopostrežna trgovina, in potem jih plačaš," je pojasnila tiktokerica.

@ashleighbuchanan_ Robbed I tell you!!!! 😭 #croatia #robbed #lolliestore #jellylollies #travelstory #europe #eurosummer #travel #dubrovnik ♬ original sound - Ashleigh 🍒

"Prišla sem do blagajne in nisem vedela, koliko stanejo," je povedala in dodala, da je zanje plačala 27 evrov. "Cena za 100 gramov je šest evrov," se je začudila. "Blagajničarka mi je rekla, da lahko plačam samo z gotovino, a je nisem imela pri sebi," je nadaljevala in povedala, da je prosila, ali lahko gre po denar. "Razmišljala sem ... če mi reče, naj grem po gotovino, se enostavno ne bom vrnila, ker – 27 evrov je preveč za navadne sladkarije," je ponovila.

"Vendar mi je rekla, da lahko vendarle plačam s kartico," je razočarano povedala in jih na koncu kupila. "Zdaj se lahko samo še smejim," je zaključila Ashleigh.

Njen video so si na spletu ogledali že več kot 153.000-krat, zbral je tudi več sto komentarjev.  Med drugim so se ji oglasili Hrvati, ki so komentirali, da jih ta situacija niti najmanj ne preseneča. "Res je, v mestih, kot so Hvar, Split ali Dubrovnik, se pogosto zgodi, da turistom zaračunajo višjo ceno," ji je nekdo napisal, na kar je tiktokerica odgovorila: "Ja, ujela sem se v to past."

"Nikoli ne bi kupila sladkarij, ki ves dan stojijo na prostem", "Morali bi vprašati za ceno, preden jih date v vrečko", "Takšne slaščičarne so drage po vsej Evropi, lahko bi vedeli", je le nekaj komentarjev pod videom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta