Večerovi podkasti vse bolj polni in pestri in še bolj bodo: Ker želimo, da ostanete priklopljeni na Večer

Miha Dajčman Miha Dajčman
24.10.2024 07:00

Na Večeru se ves čas prilagajamo spremembam, ki jih diktirajo med drugim nove navade naše publike ali pa v koraku s časom tudi tehnološki razvoj. Nekoč smo bili časnik, danes smo že dolgo (multi)medijsko podjetje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podcast Moj uspeh
Anja Cej

Večer je z vami vsak trenutek dneva. Ob jutranji kavi v tiskani izdaji, na mobilni napravi in računalniku kadarkoli preko spletne strani, z vami ves čas delimo vsebine na različnih družbenih omrežjih (Facebook, Instagram, YouTube, LinkeIn, TikTok). Vaš sopotnik pa želimo biti tudi, ko ste na poti, med delom, v prostem času, na sprehodu ali rekreaciji. Leta 2018 smo na Večeru začeli pripravljati prve podkaste. Z novimi smernicami razvoja medija in vaših potreb pa smo zastavili cilj, da vam redno ponudimo podkaste različnih žanrov. Naši novinarji in uredniki so tako v vaši družbi tudi v avdio in video obliki. Govorijo o aktualnih temah, o družabnem dogajanju, gostijo zanimive sogovornike in sogovornice, z vami delijo različne poglede. 

"Na Večeru se ves čas prilagajamo spremembam, ki jih diktirajo med drugim nove navade naše publike ali pa v koraku s časom tudi tehnološki razvoj. Nekoč smo bili časnik, danes smo že dolgo (multi)medijsko podjetje, ki nima več le bralcev, ampak ima tudi poslušalce, gledalce in sledilce. Tudi ta del naše skupnosti se krepi in raste. Podkastov ne začenjamo povsem znova, smo pa na točki, ko se bomo z njimi ukvarjali še bolj sistematično in poglobljeno. Ker smo medij, ki vam je blizu. Tudi takrat, ko ste v avtu, na sprehodu, se rekreirate ali pa le počivate na domačem balkonu, terasi, smo lahko vaš spremljevalec. Za dobro jutro, dober dan ali lahko noč. V slušalkah, s podkasti, ki so in bodo razvijajoči, so pestre Večerove ponudbe vsebin," napoveduje odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik.

Na podkastih različnih platform (Spotify, Apple Podcasts, YouTube ...) lahko najdete različne Večerove podkaste, ki smo jih v preteklosti delili z vami (Grema na kafe, Večer v živo, Polcajt in Euro polcajt med evropskim prvenstvom v nogometu), v tem trenutku pa redno izhajajo podkasti Moj Uspeh, Ringlšpil in Slačilnica. 

"Na Ringlšpil sedemo tisti, ki gremo radi gor, v višave, kjer se vidi bolje, in nazaj dol, v življenje, pa okrog in okrog, da čim več izvemo, drug drugega spoznavamo in se tudi zabavamo. Na Ringlšpilu gremo v drug svet, v svet drugega. Zavrtimo se skupaj z zanimivimi, znanimi ali manj znanimi sogovorniki, ki nas posrkajo s svojim izjemnim življenjem, delom, dosežki, razmišljanjem ...  Ringlšpil stoji v Mariboru, gosti posameznike, ki so na tak ali drugačen način povezani z mestom ob Dravi. Za dodatno dozo adrenalina se kdaj na tem našem vrtiljaku zavrti tudi kdo izven teh okvirjev. Od višine se ne zvrti, razen včasih meni sami, ki sem poklicno zaprisežena pisani besedi, a kljub temu pripravljena na nove podvige, ki jih terjata dandanašnji čas in lastna radovednost," o podkastu Ringlšpil razlaga novinarka mariborske kronike Jasmina Cehnar, ki je z mariborskim podkastom pred tedni vstopila v drugo sezono zanimivih pogovorov.

(VIDEO) Ringlšpil s Sabino Cvilak: "Ko mi rečejo mednarodno prepoznavna diva, se kar potegnem nazaj"

Z drugo sezono podkasta Slačilnica je pred dnevi začel tudi urednik Večerove priloge Bonbon in družbeni kronist Denis Bende Živčec, ki odkriva še neodkrito na slovenski družabni sceni. "Ko vstopiš v Slačilnico, odvržeš s sebe sprenevedanje in blef. In si točno to, kar si v resnici. Z vsem grdim in lepim vred. V njej ni ogledala, je pa nepredvidljiv, rahlo prismuknjen, a vselej razumevajoč in sočustvujoč voditelj, ki ti bo pomagal s sebe sneti vse tisto, kar te teži. V podkastu, ki je v prvi vrsti namenjen znanim ali vsaj približno znanim Slovencem iz sveta estrade in drugih javnih sfer, gost vstopi v čaroben, a domačno rožnat prostor, ki spominja na Aličino čudežno deželo. Ker je edini, ki pogovoru prisluškuje, ikonični rožnati zajček, ki je postal simbol podkasta, se srce hitro odpre in vzpostavi zaupanje. Pogovor nikoli ni le o aktualnih projektih in podvigih, vedno se dotakne gostovega življenja, vzponov in padcev, vsega, kar nas dela človeške. Skoraj ga ni gosta, ki v Slačilnici ne bi potočil solze. Ganjenosti ali smeha. Najbolj nevrotičen Večerov podkast? Prav mogoče. Najbolj načičkan in bleščeč Večerov podkast? Zagotovo. Slačilnica je mnogo preveč roza, da bi bila športna in mnogo preveč intimna, da bi bila spovednica, pravzaprav jo je težko opisati z besedami. Slačilnico je treba doživeti. Saj veste ... Kar se zgodi v Slačilnici, ne ostane v Slačilnici," opiše svoj podkast Bende Živčec.

(SLAČILNICA) Raiven o psihoterapiji, svojem fantu in poroki: "Moj dragi mi vedno reče, da rada praskam tam, kjer boli"

Najnovejši Večerov podkast vodi novinar in urednik Mitja Sagaj, ki v uredništvu Večera skrbi za podjetniške, poslovne in gospodarske vsebine. "Definicij uspeha je verjetno toliko, kot je ljudi. In vsaka pot do njega je zgodba zase. A skupno vsem je to, da si vsak, vsaj na začetku poti, uspeh želi zase. Vztrajnost je nujni, ne pa tudi edini pogoj za uspeh. Zato je vsak uspeh posledica neobstanka na mestu. In vsak uspeh prinese rast. Osebno, poslovno. Izkušnje, napake, predvsem pa spoznanja, odkritja, dognanja ..., o vsem tem bomo govorili z zanimivimi gosti podkasta Moj uspeh," pove Sagaj, ki pripravlja podkast Moj uspeh.

(VIDEO) Moj uspeh s Heleno Krevh Zorec: Za Evropo predstavlja Kitajska velik pritisk

Večerovci bodo tudi v drugačnem formatu sledili temeljnim novinarskim zapovedim. "Želimo, da so podkasti kakovostni, informativni, verodostojni, relevantni. Želimo, da potešijo vašo radovednost, potrebo o obveščenosti, obenem pa vas želimo z nekaterimi tudi razvedriti. Želimo biti tudi sami svoji, 'naši', unikatni, večerovski, tudi v tem formatu vam bomo na voljo ponudili bogato in poglobljeno znanje naših novinarjev, da boste bolje vedeli in razumeli, kdo in kaj poganja svet, kako razmišljajo odločevalci, ali pa tisti, ki jih sicer spremljate v javnem življenju. Gotovo pa se bodo med gosti znašli tudi novi ljudje, ki jih doslej niste poznali, a imajo kaj povedati. Ne le, da želimo, da ostanete naši bralci, želimo, da ostanete tako ali drugače 'priklopljeni' na Večer. Dobrodošli," vabi Matija Stepišnik.

Nabor podkastov na Večerovih kanalih za pretočne vsebine pa se pri zgoraj naštetih ne bo zaključil, zato vas vabimo, da nam sledite na različnih kanalih, da se naročite na podkaste in ste obveščeni o izidu novih epizod. Video obliko podkastov objavljamo na Večerovem YouTube kanalu.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta