(VIDEO) Moj uspeh s Heleno Krevh Zorec: Za Evropo predstavlja Kitajska velik pritisk

DR
17.10.2024 19:16

V drugi epizodi Večerovega podkasta Moj uspeh direktorica podjetja Neonart Helena Krevh Zorec govori o ženskah v podjetništvu, o izzivih poslovnega okolja v Sloveniji in tudi o novih razmerah na trgu dela

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Helena Krevh Zorec, direktorica mariborskega družinskega podjetja Neonart, zase pravi, da je multipraktik, ki se z veseljem loti vseh izzivov. Verjame v pozitivno naravnanost, ne ustraši se sprememb in novosti. Vse to je v podjetništvu ključno. Z njo je Večerov novinar in urednik Mitja Sagaj govoril tudi o ženskem podjetništvu, ki se še zmeraj obravnava kot ločen segment podjetništva, pa čeprav imajo podjetnice ključno vlogo v številnih podjetjih. Tudi sama je poslovno pot začela ob podpori mame, ki je že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja po smrti Heleninega očeta prevzela domače podjetje.

V podkastu Moj uspeh tudi o tem, katere so ključne lastnosti podjetnikov, kakšne so razlike med podjetniki in podjetnicami, o razvoju posla v sosednji Avstriji, o izzivih na trgu delovne sile, kjer zdaj nastopajo kar štiri generacije hkrati, pa tudi o položaju, v katerem se je znašla Evropa. "Za evropsko proizvodnjo je Kitajska velik pritisk. In vprašanje je, ali bomo proizvodna in predvsem mala podjetja to lahko zdržala, pri nas še posebej zaradi velikih obremenitev plač, visokih cene električne energije, kar je za nas vse problem. Kajti vidimo, po kakšnih cenah lahko uvozimo nekatere izdelke, ki jih v Evropi za tak denar ne moremo niti izdelati. In če ne bomo prepoznali teh težav, zoper jih ukrepali, bo to velik problem," med drugim pravi Helena Krevh Zorec, prepričana, da krajši delovniki in višje plače v takšnih okoliščinah ne bodo prinesli uspeha.

Anja Cej

Podkastu lahko prisluhnete na platformah za podkaste ali na povezavi TUKAJ. Vabljeni, da se na podkast Moj uspeh naročite, da boste obveščeni o izidu nove epizode.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta