Tekmovanje za mis ZDA: Videz ne bo igral več nobene vloge

A.L.
06.06.2018 09:44

Prihajajo velike spremembe, v ospredju bo notranjost tekmovalk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Organizatorji tekmovanja za mis ZDA so sprejeli odločitev, da tekmovalk ne bodo več ocenjevali na podlagi videza. Odločili so se, da iz tekmovanja izločijo del, kjer se kandidatke po modni pisti sprehajajo v bikiniju. Namesto tega bodo manekenke v tem času opravljale intervjuje, kjer bodo govorile o svojih hobijih, strasteh in pomenu vloge mis ZDA.
Ukinjen bo tudi izhod v večernih oblekah. Tekmovalke bodo namesto elegantnih večernih oblek nase nadele oblačila, v katerih se dobro počutijo, poroča britanski BBC. Na ta način bodo predstavile svoj osebni stil.
Vodja tekmovanja Gretchen Carlson je v oddaji Good Morning America dejala, da je takšen ukrep pomemben. 
{twitter}https://twitter.com/MissAmerica/status/1003967565633327104{/twitter}
"Veliko mladih deklet nam je že reklo, da si želijo biti del našega tekmovanja, a hkrati ne želijo pozirati v visokih petah in kopalkah," je povedala Carlsonova in dodala, da si vsak želi, da ga ljudje poznajo predvsem po tem, kakšen človek je, in ne po tem, kako izgleda.
Nekdanji izvršni direktor tekmovanja za mis ZDA, predsednik in drugi vodilni člani tekmovanja so lani odstopili od projekta po tem, ko je v javnost pišel škandal z vulgarnimi elektronskimi sporočili, ki so jih prejemale tekmovalke.
V sporočilih, ki jih je objavil Huffington post, so vodilni dajali neprimerne opazke na račun videza deklet, njihovega spolnega življenja in intelektualnih sposobnostih.
Po odmevnem škandalu se je vodstvo tekmovanja zamenjalo, vajeti so prevzele ženske, med njimi tudi Carlsonova, ki je bila leta 1989 okronana z mis ZDA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta