Primož Roglič: »Komaj sem čakal, da se zapeljem po tej pokrajini«

Tomo Köleš
14.06.2018 17:45
Primož Roglič, ki bo 29. oktobra letos dopolnil 29 let, je prav gotovo najboljši slovenski kolesar ta trenutek. Fenomen je že zato, ker je leta 2012 smučarske skoke zamenjal za kolesarstvo in odtlej doživlja meteorski vzpon. Leta 2016 je prestopil v profesionalno nizozemsko ekipo LottoNL-Jumbo. Bil je prvi Slovenec, ki je dobil etapo na največji svetovni dirki Tour de France, kar se je zgodilo lani, ko je postal tudi svetovni podprvak v vožnji na kronometer. Letos je zmagal na dirki po Baskiji in dirki po Romandiji, svoja občutja in želje pa nam je razkril ob startu dirke po Sloveniji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Juhnov
V preteklosti ste že vozili na dirki po Sloveniji. Kako pa se sedaj počutite v naši regiji?
Nekaj časa vas nismo videvali na dirkah. Nazadnje je bilo to aprila na dirki po Romandiji. Je dirka po Sloveniji tudi za vas nekakšna priprava za dirko po Franciji?
V petek bo etapa vodila tudi skozi vaš domači kraj. Vsi velikokrat omenjajo Kisovec in Zagorje, marsikdo pa niti ne ve, da ste doma iz Strahovelj, naselja z dobrimi 70 prebivalci. Bo to za vas nekaj posebnega?
Kaj vam pomeni, da vas kolesarski zvezdniki takšnega kova, kot so Mark Cavendish, Rafal Majka, Marcel Kittel in Rigoberto Uran, tako na veliko hvalijo in vam pripisujejo največje možnosti za zmago, glede na to, da v kolesarskem cirkusu sploh še niste tako dolgo?
Celotni intervju si lahko preberete v tiskani izdaji Vestnika. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta