Predsednica države Nataša Pirc Musar: »Tudi najmodrejši um se vedno mora še česa naučiti«

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
25.09.2024 13:30

Začetek petletnega projekta Andragoškega centra Slovenije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nagovor predsednice Nataše Pirc Musar ob otvoritvi petletnega projekta Ozaveščanje za vseživljenjsko učenje.
Arhiv Naročnika

Učenje skozi celo življenje ostaja ena ključnih potreb sodobne družbe. Tako je Andragoški center Slovenije (ACS) konec septembra otvoril projekt Ozaveščanje za vseživljenjsko učenje (VŽU) in vseslovensko kampanjo Lahko.si. To je slavnostno obeležil z dogodkom Sem lahko zraven? Lahko si!. Otvoritveni dogodek projekta je povezoval Nik Škrlec, spremljal pa ga je Tolkalni projekt SToP.

Tolkalni projekt SToP.
Arhiv Naročnika

ACS, nacionalni javni zavod na področju izobraževanja odraslih, deluje že več kot 30 let. V treh desetletjih se je naša družba srečala s številnimi spremembami, vseživljenjsko učenje pa še vedno ostaja temelj za osebno rast, večjo zaposljivost ter aktivno sodelovanje v skupnosti. ACS bo v naslednjih petih letih potrebo po vseživljenjskem učenju naslavljal s projektom Ozaveščanje za VŽU.

Ob otvoritvi projekta je predsednica države Nataša Pirc Musar poudarila: »Če želimo kot posamezniki rasti in napredovati v naši razsodnosti in modrosti, učenje nikoli ni in naj ne bi bilo končano. Tudi najmodrejši um se vedno mora še česa naučiti.« Začetek projekta je bil obeležen 24. septembra 2024 v Centru Rog v Ljubljani.

»Pozivam vse k stalnemu prizadevanju, da živimo v svobodi in dostojanstvu, da lahko prosto uživamo svoje pravice, razvijamo svoje človeške potenciale in da smo pri tem tudi solidarni. Ena od poti k temu cilju je gotovo projekt vseživljenjskega učenja kot gibalo osebne in poklicne rasti posameznika in celotne družbe,« je v svojem govoru povedala predsednica države Nataša Pirc Musar.

Arhiv Naročnika

Sem lahko zraven? Lahko si!

Dr. Nataša Potočnik, direktorica ACS, je ob otvoritvi projekta poudarila, da ta predstavlja nadaljevanje dolgoletnih prizadevanj ACS za ozaveščanje in promocijo VŽU. »Z njim bomo širili zavest o potrebnosti učenja v vseh življenjskih obdobjih ter njegovi prisotnosti v vseh življenjskih okoliščinah. Doseči želimo najširše razumevanje dejstva, da je vseživljenjsko nadgrajevanje znanja in spretnosti gonilna sila za zviševanje zaposljivosti, osebnostno rast ter sožitje v skupnostih.«

V sklopu projekta je zaživela tudi spletna stran www.lahko.si, ki predstavlja osrednjo točko navdihujočih vsebin vseživljenjskega učenja. V prihodnjih mesecih bo ta nadgrajena z dodatnimi funkcionalnostmi, kot je iskalnik, in z bogatimi informacijami, ki bodo podprle vsebino, ki jo ustvarjajo na ACS z misijo opolnomočenja posameznikov skozi znanje in učenje. ACS začetek kampanje naznanja z 12 regijskimi koordinatorji za VŽU.

Ustvarjanje skupinske slike na otvoritvi petletnega projekta Ozaveščanje za vseživljenjsko učenje.
Arhiv Naročnika

Projekt vodi Andragoški center Slovenije, sofinancirata ga Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus (ESS+).

Več o projektu je na voljo na spletni strani www.lahko.si in

www.acs.si/projekti/projekti-ess/ozavescanje-za-vzu/.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.