Potniki, ki so čakali zadnji trajekt za hrvaški otok, začudeni zagledali policijo in reševalce

Va, STA
03.08.2024 13:33

Pripetila se je nevsakdanja nesreča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Natalija Jurše

Za potnike, ki so v petek zvečer hoteli z zadnjim trajektom iz Biograda na otok Pašman, so organizirali nadomestni trajekt, ker je trajekt Jadrolinije, ki redno vozi na liniji Biograd - Tkon na Pašmanu, trčil s 50-metrsko jadrnico.   

Turisti, ki so čakali redni trajekt, so presenečeni zagledali policijo in reševalce.   

Poškodovanih k sreči ni bilo. Očividci so povedali, da se je jahta v bližini otočka Sv. Katarina zaletela v sprednji del trajekta. 

Pristojni so bili o trčenju jahte Lady Eleganza in trajekta Lastovo obveščeni v petek okoli 22.15. Predstavniki luške kapitanije Zadar so na kraju trčenja pregledali obe plovili. Ugotovili so, da na nobenem ni poškodovanih, na jahti pa da ni bilo kapitana.

Ob pregledu so med drugim ugotovili poškodbe trupa jahte nad morsko gladino in deformacijo reber, zato so za plovilo izrekli prepoved plovbe do sanacije poškodbe. Na trajektu pa je bila ob trčenju poškodovana ograja. Prav tako nekaj drugih delov opreme na palubi, je sporočilo hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo.

Iz podatkov na spletu je razvidno, da je jahta Lady Eleganza plovilo s 16 kabinami, ki lahko sprejme 36 gostov in osem članov posadke. Jahto, izdelano leta 2021, ki je v lasti podjetja za najem plovil, je bilo v poletni sezoni mogoče najeti za najmanj 98.000 evrov na teden, v kar niso všteti dodatni stroški.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta