To so stvari, ki na Hrvaškem turiste najbolj spravljajo ob živce: "Pričakoval sem več, bil sem zelo razočaran"

D.Ži
24.07.2024 09:57

Narava je lepa, a prijetno vzdušje pri naših južnih sosedih marsikaj tudi kali. Na spletnih forumih se je nekaj turistov razpisalo o tem, zakaj njihov obisk Hrvaške ni bil tako sanjski, kot so pričakovali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grafit v Splitu. Horde turistov so začele motiti tudi domačine.
Profimedia

Sodeč po turističnih forumih in blogih se turisti na Hrvaškem najbolj pritožujejo nad gnečo, pritožujejo pa se tudi nad prevozi z avtobusi in trajekti. A poleg kritik je tudi veliko pohval – predvsem zaradi čudovite narave, piše Pun kufer.

"Hrvaška je bila včasih poceni, nišna destinacija, ker so ljudje večinoma drli v Španijo in Italijo. Zdaj so povsod horde in horde turistov. Vstopnice za katamaran so zgodaj razprodane in jih ni mogoče kupiti na spletu vnaprej. Airbnb in hoteli so polni. Turistične pasti so povsod – za plastenko vode vam bodo zaračunali 7 evrov. Ne moreš dobiti niti uberja. Dolge čakalne vrste vodijo do vsake blagajne. Vsi kraji, od restavracij do znamenitosti, so polni turistov in premikanje skozi reke turistov po stopnicah je grozljivo," pravi eden od turistov.

Po destinacijah so največ prenočitev na Hrvaškem letos zabeležili v Dubrovniku, Rovinju, Splitu, Poreču, Umagu, Zagrebu, Medulinu, Zadru, Viru ter Puli.
Profimedia

"Prav tako ne razumem, zakaj je prevoz tako zmeden, čeprav je Hrvaška turistična destinacija. Vozni red trajektov je zmeden. Obstajajo približno štirje različni operaterji z različnim delovnim časom. Okenc za prodajo vozovnic ni enostavno najti, ker jih Google ne prikaže. Ko poskušate vozovnice kupiti prek spleta, piše, da niso na voljo, brez pojasnila, ko pa pridete do blagajne, lahko brez težav kupite vozovnice," pravi eden od turistov.

Ni edini, ki se pritožuje nad hrvaškimi prevozi.

"Vožnja z avtobusi na Hrvaškem je loterija, sploh sredi sezone, ko pogosto zamujajo. Vozniki so zelo različni, od tistih, ki bodo pomagali in se šalili, do nesramnih in arogantnih," pravi nek drug obiskovalec.

Tudi v Dubrovniku je zmeraj zelo živahno.
Profimedia

Nad gnečo se pritožuje tudi obiskovalec Plitvic. "Nacionalni park Plitvice na Hrvaškem je bil razočaranje. Pričakoval sem manjšo gnečo na ponedeljkovo jutro v septembru (ni vrhunec sezone, ne vikend). Resničnost je takšna: park, ki je popolnoma poln hiperaktivnih, sebičnih, prepirljivih obiskovalcev. V nekem trenutku sem ostal ujet na poti in sem se obupano prebijal med ljudmi, da bi videl slapove," pravi turist, ki so mu drugi turisti namesto Plitvic predlagali obisk Krke, še piše Pun kufer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta