(VIDEO) Med potjo na Korčulo se je trajekt Oliver s 340 ljudmi pokvaril in za več ur obstal na morju

Va, STA
25.07.2024 18:48

27 let star trajekt so pri Jadroliniji kupili letos in v popravila vložili že skoraj tri milijone evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Profimedia

Trajekt Oliver hrvaškega prevoznika Jadrolinija, ki je s 340 ljudmi na krovu danes okoli 10.30 izplul iz Splita, se je na poti proti Veli Luki na otoku Korčula pokvaril. Tehnično okvaro so skušali popraviti, a brez uspeha, zato so k trajektu napotili vlačilec, da bi potnike vsaj do 19. ure prepeljali do pristanišča.

Trajekt, ki vozi na redni liniji, naj bi po voznem redu na Korčulo prispel ob 13.30, na koncu je do cilja nabral šest ur zamude, a so se potniki očitno vdali v usodo in si čas krajšali s prepevanjem uspešnic Oliverja Dragojevića, po katerem je plovilo dobilo ime. 

Hrvaški portal Index je poročal, da bodo potnike s trajekta, ki želijo na otok Lastovo, tja prepeljali z drugimi trajekti ne glede na to, kdaj bodo prispeli na Korčulo.

Predstavnica Jadrolinije Jelena Ivulić je sporočila, da so tiste, ki so želeli danes iz Vele Luke odpotovati v Split, tja odpeljali s katamaranom po alternativni poti in da bo Jadrolinija krila te stroške. V imenu prevoznika se je potnikom zahvalila za razumevanje ob tem nepredvidenem dogodku. Poudarila je, da so potniki na trajektu Oliver o vsem obveščeni in da njihova varnost ni bila nikoli ogrožena.

Iz Jadrolinije so za Dalmacijo Danas sporočili, da je trajekt star 27 let in da so ga letos kupili za 12 milijonov evrov, dodatnih 2,7 milijona evrov pa so porabili za popravila.

Pred nakupom je plul z imenom Hermes po Grčiji, na Hrvaškem pa prvič 20. aprila letos. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta