Ponos Maribora ponos'n na Maribor

Jaša Lorenčič
16.09.2018 19:30

2Cellos na Snežnem stadionu pokazala in potrdila, zakaj in kako jima je ne samo uspelo, temveč zakaj sta (vedno bolj) uspešna še naprej

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
2Cellos
Andrej Petelinsek

Stjepan Hauser je žagal za "vse deklete". Luka Šulić pa ... Saj je itak vse povedal že takoj na začetku. "Dober večer! Ne morem vam opisat', kak' sem srečen, da ste prišli. Hvala!" In potem je, dve uri kasneje, stal tam, kamor je sam kot pubec lazil. Skozi šumo, prek ograje. Povedal še več, kot pove sicer. Moral je. Domačin. Ja, saj drži: povsod je lepo, doma je najlepše. Ampak tole je bil koncert, ki je presegel nostalgijo. Z lokom v roki. Z vijol'čnim dresom na sebi. S petnajst tisoč ljudmi pred očmi. "Ponos'n sem, da s'n Mariborčan!" je izdavil. Vidno ganjen. Kaj ne bi bil. Lahko je bil ponosen na Maribor ravno toliko, kot je Maribor lahko bil ponosen nanj. In tudi nase. Ali z ekstatičnimi Šulićevimi besedami: "Ajde, Maribor, da vas čujem!"

Stjepan Hauser in Luka Šulić na koncertu pod Pohorjem. 
Andrej Petelinšek
Množica gledalcev, kot jih v Mariboru že dolgo ni bilo na plačljivem koncertu
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta