Odprt je razpis za najboljše koroške inovacije

Jasmina Detela Jasmina Detela
09.02.2022 13:55

Na Koroškem že 19. leto zapored podeljujejo priznanja najboljšim inovacijam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Najboljši inovatorji v koroški regiji v letu 2021

Koroška gospodarska zbornica

Tudi letos je Koroška Gospodarska zbornica objavila razpis za priznanja za inovacije 2022. K sodelovanju vabijo inovatorje in inovatorke Koroške. Že 19. leto zapored na Koroškem podeljujejo priznanja najboljšim inovacijam, tudi v letošnjem letu v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija. Podrobnosti razpisa so objavljene na spletni strani Koroške Gospodarske zbornice.

Letošnji razpis poteka pod sloganom z Inovacijami presegamo meje. Inovacije po definiciji odgovarjajo na neko potrebo na trgu, a prevečkrat pri oblikovanju rešitev v center postavijo podjetje. To pa ne pomeni, da inovacija nima vpliva izven meja podjetij. "Letos, ko je pred nami veliko okoljskih in družbenih izzivov, želimo osvetliti inovacije z drugega zornega kota, zato smo izbrali rdečo nit Z inovacijami presegamo meje. Ta slogan izpostavi pomembnost inovativnosti za celotno družbo, razvoj, ne le rasti podjetij, pri inovacijskem izzivu pa izpostavljamo širši vpliv inovacije na okolje, družbo,… Predvsem, da v izzivu izpostavimo podjetje, kjer je učinek inovacije največji bodisi v okoljskem vidiku, lahko tudi družbenem, pozitivni učinki širše v smeri digitalizacije… Pomembna je predvsem širina dosega inovacije izven podjetja," meni direktorica Koroške Gospodarske zbornice Katja Pokeržnik.

Na razpisu sicer lahko sodelujejo gospodarske družbe, podjetja, samostojni podjetniki posamezniki, samostojni inovatorji ali druge organizacijske oblike z območja Koroške gospodarske zbornice. Predlagatelji lahko prijavijo inovacijo vseh kategorij (produktno, procesno, trženjsko, organizacijsko ali družbeno), ki je bila prvič vpeljana na trg oziroma prvič uporabljena v proizvodnem/poslovnem procesu v obdobju od prvega januarja 2021 do konca letošnjega marca. Podelitev priznanj najboljšim inovatorjev bo v začetku junija.

Na zadnji razpis za inovacije GZS OZ Koroška v letu 2021 je prispelo 13 prijav. Koroška podjetja so prejela 5 zlatih, 4 srebrne in 3 bronasta priznanja ter priznanje za prispevek s področja inovativnosti. Med temi so se tri inovacije nagrajene z zlatim priznanjem uvrstile na nacionalni nivo.

To so SIJ Metal Ravne (orodno jeklo za delo v vročem z izboljšano toplotno prevodnostjo SITHERM S140R), SIJ Ravne Systems (razvoj novega naprednega jekla za najzahtevnejše aplikacije luščenja furnirja RANO@STEEL) in Ekstera Prevalje (uporaba legirnih briketov Ni 60 v livarstvu).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta