Visoki cilji mariborskih kegljačev: Konstruktor v lov na 17. naslov

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
28.09.2024 05:01

Ob mariborskem klubu naj bi se za naslov prvaka potegovali še ekipi kranjskega Triglava in Pergola hiš Radlje ob Dravi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kegljači Konstruktorja in Proteusa se bodo udarili na prenovljenem sodobnem kegljišču v dvorani Tabor.
Andrej Petelinšek

Pred začetkom letošnjega državnega prvenstva v moški kegljaški ligi je bilo bolj kot ne jasno, da se bodo za naslov prvaka potegovali trije klubi - branilec naslova, kranjski Triglav, mariborski Konstruktor in Pergola hiše Radlje ob Dravi. Vsi trije so se v prestopnem roku okrepili in v uvodnem krogu prvenstva tudi osvojili po dve točki. 

Za Konstruktor, ki je s 16 naslovi državnega prvaka najuspešnejši moški kegljaški klub v Sloveniji, v novi sezoni keglje podirata tudi Jani Steržaj (prej Radenska) in Robi Marošek (prej Dravograd), eden od najbolj nadarjenih slovenskih kegljačev. Triglav sta zapustila reprezentanta Janže Lužan in Matej Lepej, vrzel je kranjski klub zapolnil z obetavnima slovenskima reprezentantoma, Žigo Požarjem (prej Proteus Postojna) in Denisom Pašićem (prej Pivka). Radeljski klub je v svoje vrste zvabil izkušenega slovenskega reprezentanta Klemna Mahkovica (prej Nova Gorica) in srbskega reprezentanta Uroša Jagličića (prej Zaprešić). 

"Naš klub ima v vsaki sezoni visoke cilje, vselej se poteguje za naslov prvaka in tudi v letošnji so cilji isti. Pričakujemo zanimivo prvenstvo, pomembna bo vsaka zmaga, upam, da bomo naslov po letu dni spet vrnili v Maribor. Prvenstvo smo začeli obetavno, saj smo v Tržiču s 6:2 premagali ekipo Ljubelja, v drugem krogu pa se bomo na prenovljenem kegljišču v dvorani Tabor pomerili z ekipo Proteusa Postojna," nam je pred jutrišnjo tekmo, ki se bo začela ob 11. uri, povedal trener Konstruktorja Bojan Pihlar

Pari 2. kroga, moški - danes ob 14. uri: Ljubelj - Ograjca, ob 16. uri: Gorica - Konjice, ob 17. uri: Kočevje - Calcit, Pergola hiše - Triglav; jutri ob 11. uri: Konstruktor - Proteus; ženske - danes ob 10. uri: Ljubelj - Ograjca, ob 13. uri: Pivka - Impol, ob 14. uri: Calcit - Proteus, Brest - Remoplast, ob 17. uri: Radenska - Slovenj Gradec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta