Iz Štajerca: Zelišča so pomemben del njenega življenja

Miha Dajčman Miha Dajčman
29.08.2018 11:02

Manja Weingerl je lani ustanovila podjetje Herbessa s prodajo in proizvodnjo zeliščnih izdelkov. Zelišča so bila njena alternativa v času težke bolezni, zdaj želi z njimi pomagati drugim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V zeliščih, ki Manji Weingerl pomenijo veliko, je našla poslovno idejo.
Osebni arhiv

Naravo je oboževala že kot otrok, je način njenega življenja, pravi Manja Weingerl iz občine Kungota, ki se ukvarja z zelišči. "Zelišča me spremljajo od mladih nog. Od nabiranja zelišč na sprehodih do uporabe začimb v domači kuhinji. Kot otrok sem sanjarila o trgovinici, v kateri bi ljudem ponujala razne zeliščne pripravke in začimbe," pravi Weingerlova. V rosnih letih je težko zbolela in takrat so zeliščni pripravki postali njena alternativa, njena dnevna stalnica.

Sprva hobi, nato poslanstvo

"Ker v času mojega poklicnega izobraževanja še ni bilo programa, ki bi mi nudil študij v tej smeri, sem po končanem magisteriju iz menedžmenta zasledila nacionalni poklicni tečaj zeliščarja. Ni bilo dvoma, da ga ne bi šla opravljati. Poleg naštetega znanja, ki sem ga pridobila s tem poklicem, sem se v prostem času udeleževala raznih izobraževanj in delavnic na to temo. Po končanem izobraževanju je zeliščarstvo sprva postalo moj hobi, kasneje sem prišla do ugotovitve, da je to nekakšno moje poslanstvo," se spominja Manja. To je nekaj, kar počne z vsem svojim srcem, in to je edina stvar, ki jo v življenju želi početi.

Manja Weingerl: ""Nekoč so zelišča imela tako velik ugled, da so jih poimenovali kar po bogovih."
Jure Zauneker

Narava nudi vse, kar potrebujemo

Cilj njenega podjetja Herbess ni serijska proizvodnja, ampak zgolj želja pripravljati prvovrstne zeliščne izdelke za ljudi, ki poleg odličnega okusa in kvalitete surovin želijo estetsko dovršenost. Uporabnikom nudi široko paleto zeliščnih izdelkov, vse od posameznih čajev, raznih čajnih mešanic, tinktur, sirupov, sokov, likerjev, začimb, jedilnih zeliščnih soli ter tudi naravno kozmetiko, kot so razna mazila, deodoranti, balzami za ustnice, kopalne soli in mila. Na željo strank izdela razna majhna zeliščna darilca za različne priložnosti kot so poroke, obhajila in rojstni dnevi, kajti, pove: "Vedno več ljudi si želi podariti svojim ljubljenim nekaj praktičnega."

Tisti, ki imajo priložnost, naj v svojo gredico ali pa lonček posadijo kakšno zdravilno bilko, pravi Manja Weingerl.
Jure Zauneker
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta