Gostje so lahko nemogoči: Natakar razkril, ob katerih naročilih skoraj znori. Nekdo si je zaželel kapučino brez pene ...

D.Ži
03.06.2024 10:30

Natakarsko življejne ni enostavno, sploh ko se morajo sredi največje gneče ukvarjati z nemogočimi zahtevami gostov, ki sami dobro ne vedo, kaj si zares želijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Je res potrebno pri naročanju kave tako zelo komplicirati?  
Profimedia

Na svojem Facebook profilu je že objavljal zgodbe iz svojega natakarskega življenja, tokrat pa je hrvaški natakar delil eno, ki je postala velika uspešnica. Gre seveda za kavo, ki je, kot pravi, "neizčrpna tema". Glede na to, da je delal v številnih kavarnah, nazadnje pa na Cresu v Neptunu, ima zagotovo še veliko zgodb v rokavu, nekaj jih je povzel hrvaški portal Vecernji.hr. 

Nekateri bi macchiato z mlekom, drugi brez ... 
Profimedia

Doživel je že vse mogoče, tudi to, da je nekdo naročil kapučino brez pene. Pravi, da posebej veliko drame zganjajo tisti, ki želijo kavo piti brez sladkorja. Slednjega sicer postrežejo v vrečici ob skodelici. "In tu nastane problem, ker tega sladkorja enostavno ne bi smelo biti na krožniku, ker se lahko sam od sebe zbudi, raztrga vrečico in pride v kavo ter jo tako sladka, da bo gost dobil 7 sladkornih bolezni. Ker je težko tisti sladkor kar pustiti na krožniku, sladkor mora biti 17 kilometrov stran in za začetek ga je treba vsaj natakarju vreči na pladenj ... Zdaj ko vidim, da nekdo pije kavo brez sladkorja, vzamem vizo za Ameriko in s sabo vzamem ves sladkor, ki ga imamo v kavarni, da ne bi slučajno bil v bližini," piše duhoviti natakar.

Opaža, da se ljudje radi učijo tujih besed, ne da bi razumeli njihov pomen. Tako so se gostje naučili besedo "macchiato". A nekateri bi imeli macchiato z mlekom, drugi brez mleka. "V vsej zgodbi je macchiato v njihovih glavah verjetno nek nov kul izraz za kavo, a sploh ne vedo, kaj to je, zato za vsak slučaj poudarjajo še druge skrajno nepotrebne podatke," povzema njegove besede Večernji list. 

Nekateri gostje se na smrt bojijo vrečice sladkorja, ki jim jo ponudijo na krožničku. 
Profimedia

"Pride vsa urejena in pomembna, po 35 letih si naredi novo pričesko in se odloči privoščiti si kavo. Pila bi kapučino, a brez pene. Vprašam jo, če želi macchiato? Ampak ne, res hoče kapučino brez pene, kot macchiato, ampak to je kapučino brez pene. Prinesel sem ji macchiato. Bila je zadovoljna," pripoveduje. 

In potem še ta situacija:

"Navdušena druščina sede na teraso, pridem, začnejo z naročili:

- Rad bi kavo z mlekom ...

- Rad bi velik macchiato ...

- Rad bi kavo in malo mleka

- Rad bi kavo in toplo mleko zraven

- Rad bi stisnjeno pomarančo ...

Ok, tole zadnje nima nobene veze z zgodbo, je pa vrstni red moteč. Kot da smo na nekem kvizu, kjer moraš uporabiti čim več imen za isto stvar, kjer ne gre za drek, ampak se je pes posral ..."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta